Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Василев продължава да губи бизнес територия

23 август 2014, 13:26 часа • 41667 прочитания

Постепенното отдръпване на Цветан Василев на всички нива на бизнеса му в България продължава. Поредните отстъпления са от „Петрол” и БТК, твърдят „Труд” и Агенция ПИК.

В „Петрол” партньорът на Василев – Гриша Ганчев, е организирал акционерно заседание, за да може да овладее изцяло властта в компанията.  Гриша Ганчев влезе в компанията чрез „Корект фарм” и има 18% в „Петрол” АД, твърди „Труд”. „Корект фарм" е поискал свикване на извънредно общо събрание на акционерите на 17 септември, показват документи, публикувани в Търговския регистър. Фирмата е придобита от Николай Гергов, за когото се твърди, че е подставено лице на Ганчев. Гергов купил фирмата за 5000 лв. след натиск от страна на Ганчев. Преди това тя се контролираше от Цветан Василев.

„Корект фарм" предлага на 17 септември акционерите в„Петрол"да освободят досегашния надзорен съвет на дружеството в състав Трая н Кършутски, „Корект фарм" и „Алфа Кепитъл". На тяхно място ще се гласува избирането на фирмите „Петрол Корект" и „Петрол Асет Мениджмънт , както и на Иван Войновски.

Междувременно Цветан Василев вече не е член на Надзорния съвет и на БТК. Той е освободен още на 31 юли, а на негово място влиза адвокат Владимир Пенков, който се смята за приближен до Василев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес