Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Направеното за Южна България, през следващия мандат правим и за Севера

16 септември 2012, 14:06 часа • 3142 прочитания

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова откриха рехабилитиран пътен участък, свързващ Добричка област - границата с Република Румъния.

Ремонтираният участък преминава през село Росица и е част от път ІІІ – 2903 Генерал Тошево – Росица- границата с Република Румъния. Дължината на пътната отсечка е 3.6 км. По думите на министър Павлова пътят не е ремонтиран от 32 години, а сега ремонтът е приключен за по-малко от 10 дни. Стойността на ремонтните дейности е 1.3 млн. лв. с ДДС, средствата са осигурени от републиканския бюджет.

Лентата прерязаха премиерът и регионалният министър. Бойко Борисов преди да отправи приветствено слова даде думата на развълнуван местен жител, който в речта си се обърна към него с „другарю”. Обръщението породи усмивки и бе коментирано от премиера, според когото "другар е хубаво обръщение, лошо е, когато стане титла, иначе другарството е хубаво нещо".

"Хората могат да избират между ГЕРБ и Тройната коалиция, както казва Станишев, заяви премиерът, цитиран от Фокус.

Той допълни, че кабинетът му предлага пътища, магистрали, пречиствателни станции, жп линии, естакади, спортни зали.

"Всичко е видимо. Ние предлагаме финансова стабилност и всичко, което до момента сме постигнали – изборът е на хората, моята социология е добра. Заедно с министрите имам амбицията да направим, това което е направено за Южна България - пътища, магистрали, през следващия мандат да бъда направено и за района на Северна България - от Дунав мост до магистрала Тракия. Предстои разширение на пътя Русе – Шумен и ремонт на пътя Белокопитово – Варна", заяви премиерът.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес