Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андрей Гюров обеща приемственост и модерна кадрова политика в БНБ

24 юли 2023, 13:45 часа • 1261 прочитания

Кандидатът за подуправител на БНБ в направление "Емисионно" Андрей Гюров обеща да приемственост в БНБ и модерна кадрова политика, стана ясно от изслушването му пред бюджетна комисия. 

"Основна цел за мен ще бъде прилагането на модерна кадрова политика с цел задържане на ключов персонал и привличане на нови таланти. Това може да бъде създаване на атрактивни условия за работа, възможности за гъвкавост и работа извън офиса", добави още Гюров.

Той уточни, че по отношение на Паричния съвет, ще бъде запазен подходът на последните 20 одини. ОЩЕ: След поканата от Димитър Радев: Андрей Гюров става подуправител на управление "Емисионно" към БНБ

"За мен ще бъде важно да се застъпят някои хоризонтални политики, които ще бъдат изключително важни за постигането на дългосрочните цели в мандата", каза той. Гюров изброи комуникационната кампания преди въвеждането на еврото, както и сътрудничеството с международните финансови институции. 

Кандидатът за подуправител заяви, че управление "Емисионно" ще продължи да използва сътрудничеството с международни финансови институции. 

Гюров коментира и темата за Еврозоната, като според него преминаването към еврото трябва да бъде съпроводено от информационна кампания. "Тази кампания трябва също да дава и необходимите отговори на всчики въпроси и притеснения, които вълнуват българските граждани. Резултатът на тези усилия трябва да бъде такъв, че датата на приемането на еврото да бъде очаквана със спокойствие и с гордост", каза още Гюров. ОЩЕ: Петър Чобанов представи идея за стратегечско звено в БНБ

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес