Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

270 работници от "Ремотекс" са готови да съдят предприятието

28 април 2014, 13:44 часа • 21069 прочитания

Общо 270 работници от предприятие "Ремотекс" са подали заявления до работодателя за дължимите им заплати. Документите са необходими за завеждането на съдебни искове, информира БНР.

Работниците от предприятието са в т.нар. "платен престой" до 30 април, въпреки че не са получавали заплати от февруари миналата година.

Тази сутрин, по покана на КНСБ в Раднево трима депутати от опозицията се срещнаха с работници от "Ремотекс", които настояват за промени в закона за фалитите, така че при обявяване на несъстоятелност те да минат напред в списъка на кредиторите.

Няма никаква яснота какво ще стане след 30 април, когато изтича срокът за платен престой. Досега поне работниците са били осигурявани, коментира Бойка Боева, лидер на КНСБ в Раднево.

Всички работници, спечелили досега съдебните дела срещу собствениците на "Ремотекс", имат изпълнителни листове, но не са получили никаква суми. Част от напусналите дружеството са подали молби за работа в мини "Марица Изток", където са разкрити нови 190 работни места към звената за ремонтни дейности в трите рудника.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес