Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Търсят се кръводарители за краеведа и почетен гражданин на Добрич Атанас Пеев

07 ноември 2022, 21:40 часа • 6039 прочитания

Краеведът, общественик и почетен гражданин на Добрич Атанас Пеев има нужда от кръвопреливане. От 11 октомври той е настанен в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в болницата в Добрич с тежка форма на COVID-19, каза за БТА неговият син Драгомир Пеев.

Търсят се кръводарители, без значение от кръвната група, най-късно до сряда, когато ще му бъде извършена криеща рискове хирургична интервенция за подобряване на дишането, допълни синът на краеведа. Желаещите да се отзоват могат да отидат в Кръвния център, където трябва да посочат, че даряват за Атанас Друмев Пеев.

Атанас Пеев навърши 86 години на 1 ноември – Деня на народните будители. Той е щатен кореспондент на Българска телеграфна агенция в периода 1971-1987 г., автор на над 30 книги, ревностен изследовател на добруджанския музикален, песенен и танцов фолклор. Единствен е двукратен носител на званието „Почетен член“ на Съюза на краеведите в България – през 2006 и 2010 година. През 2002 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Добрич“. През 2006 и 2011 г. е награден със „Златна лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес