Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Общинска полиция от 7 души ще следи за обществения ред в Добрич

08 октомври 2018, 10:52 часа • 4497 прочитания

Добрич е поредният град в България с общинска полиция. Това стана ясно от думи на кмета на града Йордан Йорданов по време на редовната седмична оперативка. По-късно днес той ще се срещне с екипа от 7 служители (бел. ред. - към 31 декември, 2017 година населението на Добрич е над 84 000 души по официални данни). Предстои да се определят задачите и на униформените ще бъдат връчени общинските наредби.

Новосформираното звено ще осъществява превантивна дейност. В задачите му ще влизат дейности, свързани с неправилно паркиране на превозни средства, неправилно пресичащи пешеходци, борба с нерегламентираната търговия, опазване на обществения ред. От 20 октомври по улиците на добруджанския град ще излезе и репатратор, съобщи още кметът.

Градоначалникът уточни, че общинските полицаи са подбрани след конкурс на МВР и са преминали 6-месечно обучение. Никой от тях не е бил служител на вътрешното ведомство. Всички са в началото на кариерата си.

За годишната издръжка на новата структура общината е планирала 250 хил. лв., но на практика сумата ще е по-малка заради оставащите няколко месеца до приключване на финансовата година.

 

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес