Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Финансовата подкрепа за спорта в Каварна впечатли делегатите на ACES Europe

23 май 2019, 14:41 часа • 2740 прочитания

О, много добре!“ – такава беше реакцията на Винченцо Лупатели, представител на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта - ACES Europe, след като разбра, че 10% от общинския бюджет на Каварна се заделя за спорт. Италианският експерт е част от делегацията, която трябва да се запознае с условията на спорт в морския град и да оцени кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта 2020. Каварна катдидатства в категорията „Малки общини“, а мотото ѝ е „Да спортуваш е модерно“. Друг български град – Пазарджик е кандидат за тази титла в категорията „Големи общини“.

Ръководителят на общинската служба „Спорт и младежки дейности“ Павел Станев запозна делегатите със спортните бази в града, както и с различните държавни и международни първенства, на които е домакин.

Кметът на Каварна Нина Ставрева връчи на делегатите „златни писма“, подписани от нея и от златните ни спортисти – Мария Гигова, Мария Петрова, момичетата от националния отбор по художествена гимнастика. Писмата са в специално изработени тубуси, наподобавящи тези от щафетите. Това е символично предаване на щафетата на ACES Europe, чийто ред е да обяви решението си за кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта 2020.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес