Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звездата на Тръмп в Холивуд пак пострада

24 април 2017, 07:37 часа

Неизвестен вандал надраска с обиден надпис звездата на американския президент Доналд Тръмп на холивудската „Алея на славата” в Лос Анджелис, съобщи TMZ, цитиран от БГНЕС.

Върху звездата се появиха думи, написани в черен маркер. Това най-вероятно се е случило в края на седмицата. От полицейското управление на Лос Анджелис съобщиха, че все не са информирани за акт на вандализъм.

През октомври 2016 г. американецът Джейми Отис разби звездата на Тръмп с кирка. Отис носеше работни дрехи на служител на ремонтна компания и спази всички мерки за сигурност като дори огради мястото със сигнализация за ремонтни дейности. Полицейски патрул не придаде значение на усърдния "работник" и мина покрай него.

Отис обясни действията си с желанието за протест срещу действията на Тръмп, обиждащи жените. В крайна сметка той успя да избегне затвора.

Тръмп е отличен със звезда на „Алеята на славата” през 2007 г. за продуцирането на популярното риалити шоу, наречено "Стажантът" (The Apprentice) на американския канал NBC.

Алеята на славата се намира в североизточната част на Лос Анджелис. Идеята за създаването ѝ е от 1953 г. Първата звезда, поставена на тротоара е от 15-ти август 1958 година. Тя е на актьора Престън Фостър. Официалната церемония по откриването на алеята е на 23 ноември 1960 г.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес