Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Змийско царство: Как да оцелеем в недружелюбен дамски екип

08 януари 2022, 18:30 часа

Не напразно женският колектив често се сравнява със серпентариум, а обитателите им често се сравняват с видове влечуги. Освен това, у дома тези хора може да са адекватни и сладки, но на работа се превръщат в отровни змии. Това се проявява особено често, когато има или малко мъже, или изобщо няма. Защото мъжкото присъствие кара дамите да сдържат инстинктите си. Ако имате „късмет“ да влезете в такава работна среда, изучете всички видове отровни представители и намерете правилния антидот.

1.       Кобра

Змийската кралица обикновено се откроява от останалата част от серпентариума, има много артистичност, обича да я гледат. Тя се облича експресивно, дори предизвикателно, боядисва се ярко. В ситуация, в която това не се случва, кобрата по всякакъв възможен начин привлича изкуствено, включва манипулатора. Този представител на колективните влечуги е най-опасният и е доста трудно да се конкурирате с него.

Забравете за съревнованието с кобрата - безполезна тактика, оставете на звездата правото да блесне.

2.       Усойница

Усойницата не е толкова отровна, но все пак е много опасна, така че тя винаги е готова да причини проблеми. Тя е достатъчно сладка, усмихната, не пести комплименти, хвали се. Този вид охотно клюкарства, ако му бъде поверена и най-малката тайна. В същото време не очаквайте открита конфронтация от усойницата, нейната тактика е постепенно, зад гърба. Просто стойте настрана.

3.       Гърмяща змия

Този вид се държи настрани, в най-отдалечения ъгъл. Тя е достатъчно търпелива, може да чака жертвата дълго и упорито. Змия от този тип в началото прави добро впечатление, знае как да слуша, знае как да угоди, често казва това, което искат да чуят от нея. Но скоро ще видите, че към вас се отнасят като към собственост. Например, ако отидете да пазарувате с друг човек или хапнете с друг колега по време на почивка, ще се излее много негодувание. Освен това ще бъде толкова очевидно и силно, че целият екип ще разбере, че сте лош приятел и всичките ви тайни ще се разберат.

Ако ви хвали и ви казва хубави неща, благодарете, но не го приемайте за чиста мнета.

4.       Боа

Това е спокоен вид змия, неотровна, но не много приятна. Тактиката на боата е съвсем различна. Тя бавно, тихо, неусетно ви обгръща и след това започва да ви дави. Такава змия действа като мъж, тя е уверена в себе си и в своята праведност. Тя обича грешките на другите хора, нейната тактика е да чака грешка и да й се радва, като подчертава своята невинност. Но удавът е много активно в конфликт, обвинява, може да крещи, да повишава тон. Най-често стилът на тази змия е мъжки.

Ако боата крещи, мълчете в отговор, просто наблюдавайте. По-добре в този момент да мислите за нещо друго, тананикайте или пребройте до сто.

5.        Водна змия

Най-незабележимият представител на серпентариума, който обикновено стои настрана. Работи много, говори малко, но чува и помни всичко. Неговите тактики са стои, пътува, трупа информация за пропуски и ги показвате в най-неподходящия за вас момент. Перфектно избягва. Изглежда строга и делова.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес