Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо всъщност не е на добре да оставяте дамска чанта на земята

17 октомври 2021, 13:13 часа

Има моменти, в които няма къде да оставим чантата си, било то, когато сме на гости на приятел, или дори у дома, но се приготвяме да излизаме. Тогава просто я оставяме на пода. И виждате учудената реакция на човека отсреща, защото чанта не се оставя на пода. Всъщност относно това поверие мненията са противоречиви. Някои смятат, че мястото на чантата е точно на земята, защото парите са низша енергия, принадлежаща на Дявола и те ще дойдат, ако чантата е близо до нея. Според други хора чанта на пода е на безпаричие.

Смята се, че ако отидете на гости, не бива да оставяте чантата си на пода, защото това ще донесе безпаричие на собственика на дома. Това се обяснява с твърдението, че парите искат да усещат уважение към себе си. Захвърлянето на чантата на пода изобщо не е показване на такова.

Според друго поверие от миналото, подът се мете всеки пък, щом в дома се появи неканен гост. Когато поставите чантата на земята, тя обирала цялата лоша енергия. Ако пък я оставите на пода в друг дом и после пренесете във вашия, всичко негативно може да се прехвърли у вас.

За да се противодейства на това, може да поставите амулет за щастие под формата на буркан в дома си, който да не позволява на негативната енергия да се настани в него. По нашите ширини, ако оставите чанта на пода, е знак за кражба на пари и ценни вещи. Обикновено, влизайки през входната врата на дома, някъде наблизо има шкафче или малка масичка, на която може да поставите чантата си.

Това суеверие е много развито в Латвия, където ако се постави чанта на пода е знак за безпаричие и фалит на собственика на къщата. Така че там хората избягват да оставят чантите си на пода.

Мнението относно това къде да поставите чантата си е различно. Общоприето е, че чантата не трябва да се оставя на пода, защото това е на финансови проблеми и безпаричие. Подът се смята за място, което привлича и събира отрицателна енергия, а като поставите чантата си там, тя може да се прехвърли върху нея. Така паричният поток към вас ще бъде прекъснат.

Ако все пак се чудите къде да поставяте чантата си, сложете малка масичка близо до входната врата, за да ви бъде удобно да оставяте чантата и другия си багаж, докато се обуете и облечете. Може да носите и чанта с дълга дръжка, която да не се налага да оставяте никъде, а просто да си стои върху вас.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес