Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо трябва да си мием лицето преди лягане?

03 април 2022, 19:30 часа

Изключително важно е да почиствате кожата си всяка вечер преди лягане, за да премахнете всички остатъци от грим, прах и мъртви клетки, които се натрупват върху кожата през деня. Резултатите от неизпълнението на тази стъпка могат да бъдат много негативни -  влошен външен вид, пълен с несъвършенства, зачервяване и сериозни проблеми в дългосрочен план, като появата на преждевременни бръчки по лицето.

Измиване на лицето - сутрин или вечер?

Ако има рутина, която по принцип никой не пропуска, това е да станем след часове сън, да отидем до банята да си измием лицето, да си вземем душ и след това да отидем на закуска. Но нещо толкова прието в ежедневния ни живот, като измиването на лицето, се пропуска вечер понякога. Всъщност вечерното измиване е много по-важно, отколкото сутрешното.

Всъщност общият навик да измиваме лицата си сутрин, като хигиенно действие може да се окаже незначително и дори вредно действие. Вечерното почистване обаче обезателно е необходимо, за да може кожата спокойно да “диша“, докато и цялото тяло почива.

Невероятна маска за лице с мед, която моментално ще промени кожата ви

Според експертите, освен ако нямате кожен проблем с излишния себум, ще е достатъчно да миете лицето си веднъж на ден и за предпочитане е това да се прави вечер, когато се подготвяте за почивка. Почистването на лицето преди лягане е важно, защото служи за премахване на мръсотията, която сме натрупали през целия ден и ако освен това сме използвали грим, тази стъпка е решаваща.

Как да измиете лицето си правилно и да избегнете грешки?

Прекомерното миене на лицето просто не е необходимо. Отново повтаряме обаче, че вечерното миене на лицето не бива да се пропуска. За сутринта вместо още едно миене може да си предвидите освежаващи процедури с лека козметика.

Независимо дали решите да миете лицето си сутрин или вечер (или и двете), има определени съвети, така че това действие да доведе до лечение и подобряване на благосъстоянието на лицето. Препоръчително е водата да е хладка и ако искате тонизиращ бонус трябва да накиснете един муселин в студена вода и да го поставите на лицето си. Топлата вода е контрапродуктивна, защото много изсушава. Много студена вода също не се препоръчва според експерти.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес