Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо мъжът игнорира жената, която харесва?

07 февруари 2022, 15:55 часа

Сигурно сте забелязали, че мъжете игнорират жената, която харесват. В повечето случаи това се прави и от жените. Разбира се, въпросът защо това е така тормози и двата пола. Поради тази причина ще дадем някои предполагаеми отговори в следващите редове и се надяваме сред тях да откриете и своя.

Смята, че не е достатъчно достоен

В този случай мъжът има ясна представа за себе си. Предпочита да увеличи дистанцията, вместо да се впусне във връзка, ако не е напълно сигурен в нея. Да се замразят чувствата не е никак лесно. Жената усеща това, тя вижда симпатията, но пък недоумява защо нещата не се развиват.

Има и друга причина и това е неговата несигурност в себе си. Той просто не мисли, че е достатъчно добър за вас и затова предпочита да се отдалечи. Мисли, че не може да отстрани конкуренцията, а също така се притеснява и за своята финансова несъстоятелност. Поради тази причина остава внимателен и хладен.

Не е готов да бъде първи

Тук може да се отнесе страхът да не бъде приет от жената, която харесва. Тази боязливост може да бъде причината за неговата хладина. Мъжът просто не може да бъде първи в живота на една жена. Плаши го липсата на опит от нейна страна и той не е сигурен, че може да поеме такава отговорност.

Преценява всички „за“ и „против“

Това също е обвързано със съмнението, но от тази гледна точка, че не е сигурен за подходящото време. Слага всички неща на кантара и се опитва да чуе вътрешния си глас. Преценяването определено е дразнещо, но пък трябва да се съгласите, че е добър знак – наистина преценява и взима логическо решение, а не просто да се впусне във връзка.

Може и да е обвързан и затова да се бави. Ако това е така, то си личи и начина на общуването ви. Тук остава вие да прецените дали наистина искате да изчакате развръзката или ще вземете нещата в свои ръце.

Играе своята игра

Мъжът остава равнодушен към жената, която харесва, за да може тя да повиши своя интерес към него. Ако и при вас се случва подобно нещо, то не се съмнявайте в себе си. Просто продължете да вярвате в себе си.

Ако вече сте съзрели за такива отношение, но развитие няма, то пък не си струва да стоите. Един мъж наистина ще ви покаже, кога е заинтересован от вас. Може да не иска бурна връзка, но пък ще иска  да сте в живота му и не би ви отблъснал.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес