Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо хидратиращата маска е лоша идея през зимата?

27 януари 2024, 20:33 часа

Експерти ви съветват да нанасяте крем върху лицето, след като сте си направили маска от плат. Резките температурни промени и централното отопление са истинско изпитание за кожата на лицето през зимата. За да й помогнат, те говориха за много различни средства. Едно от популярните средства е шийт маската. С този продукт за красота обаче не всичко е толкова просто. Експерт разказа кои платнени маски са полезни и кои не.

Цената на платнената маска не е толкова важна, колкото нейният състав, отбелязва експерт. Ако съдържа алкохол, оставянето на такава маска върху лицето ви за 20-30 минути е лоша идея. Само ще изсушите и обезмаслите кожата максимално и нищо друго.

Тайните за красота: 5 правила за здрава кожа на лицето

Не очаквайте лист маската да хидратира за дълго време. Тъканната основа създава компрес за течността. Веднага след като го премахнете от лицето си, течността бързо ще се изпари и кожата ви ще стане суха и опъната. Така че, след като свалите маската, непременно трябва да намажете лицето си с хидратиращ крем, посъветва експерт.

Това е особено важно, ако сте използвали хидрогелна маска. Основната му функция е да изтегли излишната вода и да облекчи подуването. Така че веднага след такава маска лицето ви трябва да бъде обилно намазано с овлажнител.

Трикове за свежа кожа на лицето през цялото време

Ако изберете маска от плат, по-добре купете подхранваща, а не овлажняваща. Те не съдържат алкохол, но съдържат много полезни неща:

·       колаген,

·       плацента,

·       екстракт от морски водорасли,

·       екстракт от перли,

·       пчелно млечице;

·       прополис.

С такива съставки няма да се налага допълнително нанасяне на крем след маската. Основното нещо е да не чакате, докато маската изсъхне директно върху лицето ви.

За да помогнат на кожата през зимата, са измислени така наречените „колд кремове“. Студът е неблагоприятен за доброто състояние на кожата. Нужно е да се използват подходящите козметични средства, за да не се допуска допълнително увреждане в студените месеци. Заложете на подхранващите средства и сами ще се убедите в ефекта.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес