Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо хавлията ВИНАГИ трябва да се суши навън

18 юли 2021, 19:58 часа

Хората, които живеят в апартаменти, често сушат дрехите си в затворени помещения. Това обаче може да се окаже много опасно за здравето. За предпочитане е да ги изкарвате навън на балкона, където все пак има свеж въздух, вместо това да ги държите в стаята.

Защо е крайно необходимо кърпите да се сушат на въздух?

Най-напред ще споменем това, че когато сушите кърпите в апартамента, вие допринасяте за повишаване на влажността на въздуха. Както и сами знаете, прекомерната влага може да доведе до главоболие, кашлица, а дори и задух. В много от случаите се появява мухъл, който също е вреден за здравето на човек. Той може да отключи редица алергии.

Хората, които сушат кърпите у дома, сами са се убедили, че това изисква много повече време, отколкото оставени на балкона на въздух. Да не говорим, че миризмата не е никак приятна, държейки прането в стаята. Когато то съхне навън, мирише много по-хубаво.

Дори навън да е студена зима, не се колебайте да изкарате прането. Това е ключът към доброто здраве и ухаещи на свежест дрехи.

Добре е кърпите да се сушат на слънце. Благодарение на слънчевата светлина някои молекули образуват нови съединения, наречени радикали. Комбинирайки се с ултравиолетовите лъчи, те допринасят за свежестта и приятния аромат, който след това ще усещате по кърпите.

Ако разполагате със сушилня и смятате, че простирането на дрехите и процеса по сушене не са важни, грешите. Няма нищо по-хубаво от това тъканта да изсъхне от само себе си.

Можете да ползвате сушилнята за всички останали дрехи, с изключение на хавлии и спално бельо. На тях им осигурете слънчеви лъчи и свеж въздух, за да ви дарят с нежни аромати на чистота!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес