Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да познаваш себе си добре помага за успешна кариера?

19 август 2021, 23:40 часа

Много е важно да познаваме себе си ако искаме да бъдем успешни. Така ще знаем наистина добре своите силни и слаби страни и ще знаем на какво да наблегнем, за да успеем: 

1. Ще изберете кариера, в която можете да успеете.

Ако познавате себе си, ще знаете каква кариера ще отговаря на вашите силни страни и страсти.

Ако познавате себе си, ще знаете в какво сте добри. Голям мислител ли сте или може би сте по-добри в фините детайли? Вие сте креативни или по-аналитични?

Ако познавате себе си, ще знаете какви са вашите страсти. Вдъхновени ли сте да помагате на други хора? Привлича ли ви изкуството или науката? Какво ви кара наистина да ставате от леглото сутрин?

Ако познавате себе си, знаете, че ако не наблегнете на най-доброто, най-страстното в себе си във всяка кариера, няма да успеете.

2. Ще имате увереност, че ще свършите работата добре.

Ако познавате себе си, ще имате необходимото самочувствие, за да свършите работа и да я свършите добре.

Ако познавате себе си, ще знаете в какво сте добри и към какво сте страстни и ще изберете път на кариера, който ще бъде в съответствие с това, което знаете. В резултат на това няма да имате никакви съмнения относно способността си да свършите нещата.

Нека не бъркаме увереността в себе си с горната точка. Тук говорим за нагласа към самите задачи. 

3. Ще постигнете баланс между работа и живот.

Ако познавате себе си, по-лесно ще постигнете баланс между работа и личен живот, ключ към успеха в кариерата.

Дълги години се смяташе, че колкото повече работим, толкова по-успешни ставаме. И докато упоритата работа е много важна, така и качественият живот извън работата има голямо значение за това да сме щастливи.

Ако познавате себе си, тогава ще можете да разгледате кариерата и личния си живот, да определите кои са приоритетите за вас и да ги осъществите.

Важно ли е за вас да тренирате всеки ден? Важно ли е сутрин да сте първи на работа? Важно ли е да се приберете у дома навреме за вечеря? Важно ли е да излизате една вечер седмично с колегите си?

Ако познавате себе си, ще можете по -лесно да определите какво ви е необходимо за успех във всички области на живота си и да направите план, който да гарантира, че всички ваши нужди са задоволени.

4. Ще знаете с колко работа можете да се справите.

Ако познавате себе си, ще имате ясно разбиране колко много работа можете да понесете.

Много хора са виновни, че се товарят повече, отколкото могат да свършат, защото вярват, че те са единствените, които могат да свършат работата и да я свършат добре.

Ако познавате себе си, ще имате ясно разбиране колко можете да поемете, без да се претоварвате. Това е важно, защото ако сте претоварени, няма да свършите добре работата и няма да можете да постигнете добър баланс между работа и личен живот.

И ако знаете колко работа можете да управлявате успешно, тогава ще имате по-голяма вероятност да постигнете успех в кариерата.

Източник: yourtango.com

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес