Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да бягаш от мъже, които хвърлят кал по бившите си?

02 юни 2024, 22:11 часа

Представете си ситуацията: срещате млад мъж и отивате на среща с него. Срещата минава добре, но след това той започва да говори за бившите си. Той говори неласкаво за тях: едната е истерична, втората не знае как да готви, а третата е като цяло меркантилна.

Оптимистът ще мисли, че е по-добра от тези дами и възникващата връзка определено няма да се разпадне - тя не е такава. Но реалистът не би продължил да общува с гадже, чиито страсти са нещастни. Защо хвърлянето на кал по бившата не е повод за радост?

Той е прикрит нарцисист

В началото една жена гледа любимия си през розови очила, които маскират недостатъците му. През този период мъжът ще се грижи за вас красиво, ще ви превъзнася над другите си познати, омаловажавайки значението им спрямо вашето.

Когато връзката с него обаче се превърне от приказка в рутина, гарантирано ще започнете да получавате критики от партньора си. И в началото ще бъде незначително. Но ако оставите ситуацията да се развие, вашият любовник ще започне да подкопава личните ви граници и да дава все по-остри коментари.

4 начина да спрете да мислите прекалено много във връзките си

За съжаление, подобна тактика, както обяснява още психологът, е характерна за нарцистичните мъже: първо да ви издигнат до небето, след това да ви обезценят и да ви ударят болезнено в земята. След такава връзка често трябва да работите върху падналото си самочувствие. Не можете да промените човек, но да си тръгнете навреме и да не попаднете под влиянието му е изцяло във вашата власт.

Прекалено упорит и егоистичен

Друга неприятна страна на такива хора е липсата на разбиране на грешките им. Случва се някой да има „късмета“ да се влюби в грешните хора, но в случай на раздяла почти винаги и двамата са виновни. Ако събеседникът не вижда грешките си в текущите ситуации, а обвинява другите за всичко, вероятно ще ви бъде трудно с него.

Този начин на мислене говори, че пред вас е егоист и инфантил, който избягва всяка отговорност. Той просто не е в състояние да се постави на мястото на бившите си и да разбере защо се е получило така, а не иначе.

Изследване: Голямата възрастова разлика – сигурен знак за неуспешна връзка

Бъдете сигурни, ако бяхте наблюдавали отношенията му с предишни партньори, щяхте да разберете какво се случва.

Истеричният човек всъщност ще се окаже момиче със здрави лични граници, което не би се съгласило да играе по неговите правила.

Лошата домакиня е била по-фокусирана върху кариерата си, отколкото върху дома, но първоначално това не е било дразнещо. Меркантил е семеен и иска да има дете. А мизерната му заплата, патологичната алчност и нежеланието за растеж биха усложнили живота в подобни условия.

Недоволството от бивши любовници не изглежда толкова голям недостатък. Но рано или късно може да повторите съдбата им и да се окажете в списъка на виновните. Има само един съвет: слушайте какво казва човекът и правете изводи само за разказвача

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес