Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За какво още можем да използваме лака за нокти?

26 април 2022, 19:00 часа

Лакът за нокти може да се използват за различни неща, а не само за декорация на ноктите, което е тяхното основно предназначение. В дома или градината той може да ви помогне да закърпите положението или да прикриете нещо с минимални усилия.

За корекция на дърво

Дървените повърхности лесно се нараняват. За да прикриете драскотина в дървото, намажете я с близък до цвета на дървото лак и така ще я маскирате. Стърчащите трески също могат да се прилепнат към мебелите като използвате безцветен лак за нокти.

За етикетите в градината

Ако сте от хората, които обичате да си надписват насажденията, то този трик определено ще ви бъде от полза. След като надпишете на листче имената на растенията си, изчакайте мастилото добре да изсъхне. Намажете го отгоре с лак. Така ще съхраните надписите, дори при обилни валежи.

С тези 6 трикчета лакът за нокти ще се изсуши по-бързо

Предотвратяване на ръжда

По металните съдове това е неизбежно. Можете да забавите нейната поява като намажете дъното на съда с лак за нокти. Така ще го изолирате от вредните влияния и на практика ръжда няма да се появи. Повторете тази процедура отново след известно време.

За бримка по чорапогащниците

Това може да бъде най-ужасното нещо. Ако тръгне бримка по чорапогащника почти нищо не може да я спре. За да не се скъса и съответно да провалите деня си, то намажете върху нея безцветен лак за нокти. Това определено ще я стопира и няма да ѝ позволи да се разпространява.

За предпазване на бижутата ви

Ако имате такива от благородни метали, то най-вероятно знаете, че с времето се развалят. За да предотвратите това, то ги намажете с безцветен лак за нокти. Той ще ги предпази от вредните влияния на околната среда.

Този трик можете да го използвате и при бижута, които се окисляват с времето, като среброто например.

Може ли лакът за нокти да е вреден за здравето?

Срещу разнищващи се връзки на обувки

Връзките на обувките, анцузи или каквото друго се сетите, се разнищват неприятно в краищата. Това може да спре, като още в самото начало ги намажете с безцветен лак за нокти. Той със сигурност ще помогне да се спре разнищването.

За запечатване на пликове за писма

Ако нямате доверие на лепилото към плика за писмото ви, то можете да сложите лак за нокти. Намажете малко и запечатайте. Така ще бъдете сигурни, че писмото или пратката ви ще стигне безопасно и само този, за когото е предназначена, ще я види.

За затягане на хлабави винтове

Ако имате винт, който ви дразни и само го завинтвате, то го намажете с лак за нокти. Важно е да го направите преди отново да завинтите винта, като по този начин ще си спестите постоянното развинтване.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес