Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За какво наистина служи чекмеджето ПОД фурната

04 декември 2020, 07:45 часа

Оказва се, че много хора не знаят за какво служи онова загадъчно чекмедже под фурната. И докато някои дори не подозират за съществуването му, други смятат, че е за съхранение на тави, а трети твърдят, че е чекмедже за затопляне. Това са фантастични предположения, защото в зависимост от вида на печката, която имате, може да е някоя от тях.

Коледна звезда - сортове, избор и отглеждане

1. Чекмедже за затопляне

Чекмеджето за затопляне е изключително лесно да се идентифицира. Разгледайте ключовете на фурната си. Ако някоя картинка ви се струва непозната, вероятността да показва точно това е голяма. Когато трябва да затоплите баница или питка или просто искате да поддържате яденето приятно топло, поставете ги в чекмеджето за затопляне и натиснете бутона.

КАК БЪРЗО ДА ПОЧИСТИМ ЗАГОРЕЛИТЕ КОТЛОНИ САМО СЪС СОДА

2. Грил

Чекмеджетата за грилове обикновено се намират на газови фурни и са много тесни. Ако имате фурна, работеща с природен газ, чекмеджето обикновено е грил. Мислете за него като за допълнителна зона за готвене. Най-добре е за да се използва за препичане на храни като гювечи или хляб.

3. Чекмедже за съхранение

Ако няма бутон за затопляне и зоната изглежда като дълбоко, празно чекмедже, тогава вероятно имате чекмедже за съхранение. Това е добро място да поставите чугунените тенджери и тигани, тъй като топлината от вашата фурна ще ви помогне да ги запазите без ръжда. Само не забравяйте да не съхранявате пластмасови предмети в това чекмедже, защото те могат да се изкривят поради остатъчна топлина.

 

КАК БЪРЗО ДА ПОЧИСТИМ ЗАГОРЕЛИТЕ КОТЛОНИ САМО СЪС СОДА
ПРОЧЕТЕТЕ ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ НА СЛЕДНИЯ ЛИНК: HTTPS://WWW.ACTUALNO.COM/CHISTOFAINICI/KAK-BYRZO-DA-POCHISTIM-ZAGORELITE-KOTLONI-SAMO-SYS-SODA-NEWS_1527263.HTML

КАК ДА ПОЧИСТИТЕ ФУРНАТА САМО СЪС СОДА БИКАРБОНАТ

 

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес