Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всеки, който панира с корнфлейкс, трябва задължително да знае тези тънкости

24 октомври 2022, 13:43 часа

Ако панирате с корнфлейкс, ястията не само ще са по-вкусни, но и ще изглеждат далеч по-примамливо. Истината е, че панировката с корнфлейкс успява да придаде хрупкава текстура, която всички обичаме.

Най-хубавото е, че с корнфлейкс се готвят както сладки, така и солени ястия. Има обаче няколко тънкости, които всяка домакиня трябва да знае, ако иска да поднася на трапезата вкусотии.

Кои са основните правила, които трябва да се спазват при паниране с корнфлейкс?

Тайната на панираното сирене и кашкавал

Най-напред трябва да знаете, че корнфлейксът задължително се троши. Това може да се случи в блендер или в хаванче, вие решавате.

Независимо какво панирате, продуктите трябва да бъдат оваляни в корнфлейкс на самия финал. Това се прави, след като вече сте панирали с галета, брашно, яйце и идва ред на хрупкавата част.

Има рецепти, в които се препоръчва и добавяне на сусам към натрошения корнфлейкс. Ако не сте почитатели на тази съставка, може да си я спестите.

Друго важно правило е високата температура на мазнината, в която ще се пържат. Задължително е месото да е престояло в марината преди самата панировка, за да е колкото се може по-вкусно.

Продуктите се пържат до златист загар. Когато ги извадите от мазнината, трябва да престоят известно време върху кухненска хартия.

Освен месо и риба, с корнфлейкс може да се панират още броколи и карфиол. Преди пържене, зеленчуците се потапят в солена вода за няколко минути. След това се подсушават, овалват се в брашно, яйце, галета и се пържат.

Получават се наистина вкусни и хрупкави.

Това са тънкостите, които всяка домакиня, трябва да знае, ако често използва съставката при паниране.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес