Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте кое е истинското име на певицата Луна

05 декември 2017, 20:45 часа

Мнозина смятат, че Луна е псевдоним, но истината е, че това е истинското ѝ име. Поп-фолк певицата е родена в Шумен. Луна я е нарекъл нейният баща Йордан, на когото тя се метнала изцяло.

"Казват, че има карма в името - не е често срещано и лесно се помни. Много хора се дразнят, когато името ми излиза на преден план, а те останат в сянката на Луна-та. Но това е съдба. Суеверна съм и вярвам, че когато има пълнолуние, е хубаво в 12 часа през нощта човек да си пожелае нещо. Когато е искрено, то се сбъдва. Не съм безразлична към срещата между двама на свещи и лунната светлина. Когато има пълнолуние, се чувствам по-особено. Дори да не знам кой ден е, кой месец, усещам кога е пълнолуние. И всеки път усещането е различно", казва Луна.

Изпълнителката от зората на фолка може и да не обича да говори за възрастта си, но спокойно коментира един слух, който се появи за името ѝ някъде през 90-те. Според мълвата, тя се казвала не Луна, а Лухче.

Просто защото била туркиня!

„Може ли да съществува такова име?! И умрелите кучета знаят, че Луна ми е истинското име. Не смятам да опровергавам, явно това е потребно за хората да се веселят, да се забавляват, да си уплътняват времето. Това ми е най-омръзналият въпрос! Кръстена съм на Луната и името ми е определило пътя. В Израел е много известно това име”, коментира тогава певицата във вече несъществуващото предаване „Горещо”.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес