Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте какво се случва с автомобила при удар с различна скорост (ВИДЕО)

09 март 2023, 11:21 часа

Автомобилните катастрофи са ужасно ежедневие и статистиките за броя жертви на пътя в световен мащаб не са никак добри. Автомобилите са се превърнали в незаменима необходимост, а инцидентите с коли се случват постоянно по пътищата.

Когато седнем зад волана, изпитваме измамната сигурност, че владеем автомобила и много добре усещаме всяко движение на колата. Уви, често като водачи не съобразяваме не само скоростта, с която се движим, но и условията на пътя, състоянието на самия автомобил и всякакви други странични фактори, които биха могли да са фактор по време на пътуването.

Видео, което набира все по-голяма популярност в интернет пространството, обръща внимание на катастрофите и по-точно на разликите при различните скорости. Всички сме наясно, че ниската скорост може да спаси живот - не само нашият, но и на друг човек, оказал се на пътя като шофьор или като пешеходец. Въпросният клип обаче демонстрира какво се случва с автомобил при челен удар с различни скорости - 48 км/ч, 80 км/ч, 128 км/ч, 193 км/ч, 257 км/ч, 321 км/ч и 418 км/ч.

Разбира се, видеото не е заснето с реална кола, но е достатъчно фрапиращо, за да ни накара да сме по-внимателни на пътя.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес