Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Веднага почистете матрака си! Вижте защо

23 юли 2021, 15:26 часа

Знаете ли, че човек отделя до 22 галона (!) пот годишно, която се натрупва в матрака, на който спи, заедно с допълнително мръсотия и прах от въздуха? Това споделя Джонатан Уорън, който е директор на Time4Sleep. 

Ние прекарваме страшно много време в легото (около 19 000 часа сън), а това превръща в матрака ни в колекционер на микроби, мъртва кожа и мръсотия. 

Лесен трик за бързо освежаване на матрака

Едно почистване на матрака може да подобри осезаемо качеството ни на живот и здравето ни, а според експерта почистването изобщо не е трудно.

Трябват ни само няколко основни неща - прахосмукачка, сода бикарбонат, препарат за матраци и влажна кърпа.

Как да почистите матрака?

Свалете всички чаршафи и спални покрития и първото, което ще направите е, да напръскате по-сериозните следи и петни с препарата, а след това ги изтъркайте хубаво с кърпата (или с четка). 

След това покривате абсолютно цялата повърхност на матрака със содата и оставяте да престои около един час. Содата абсорбира неприятните аромати и се преборва страшно ефективно с прахта. 

Как се чисти матрак без усилие?

След като изсъхне изцяло, го минете хубаво с прахосмукачката.

Препоръката на Уорън е, ако искате матракът да запази чистотата си по-дълго време да сменяте спалното бельо по-често и също така да слагате протектор на матрака!

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес