Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В кои области ще бъдат най-добре платените кариери в следващите 10 години?

25 юни 2023, 10:44 часа

С бързото развитие на технологиите пазарът на труда непрекъснато се развива и някои кариери стават все по-търсени от други. В тази статия ще обсъдим кои са секторите с най-обещаващите кариери през следващите 10 години. Вижте кои са те: 

Здравеопазване

Една от най-обещаващите области за развитие през следващото десетилетие е в здравната индустрия. Тъй като населението продължава да застарява, търсенето на здравни специалисти се очаква да се увеличи. Според Бюрото по трудова статистика в САЩ се предвижда професиите в здравеопазването да нараснат с 15% от 2019 г. до 2029 г., добавяйки около 2,4 милиона нови работни места в света. Някои от най-търсените работни места в здравеопазването включват медицински сестри, асистенти на лекари и медицински асистенти. Тези професии предлагат конкурентни заплати и голяма сигурност на работното място. 

Лъжите, които работодателите ви казват по време на интервю за работа

Киберсигурност

Тъй като технологиите продължават да напредват, необходимостта от специалисти по киберсигурност нараства. С нарастването на кибератаките и кражбата на чувствителни данни, компаниите търсят квалифицирани професионалисти, които да пазят техните мрежи и данни защитени.

Според Cybersecurity Ventures ще има 3,5 милиона незаети работни места в областта на киберсигурността в световен мащаб в близките години. Това прави тази област една от най-търсените и обещаващи кариери през следващото десетилетие. Някои от най-популярните работни места за киберсигурност включват анализатори по сигурността, инженери по сигурността и архитекти по сигурността. 

Възобновима енергия

Тъй като светът става все по-екологичен, търсенето на възобновяема енергия нараства. От вятърна и слънчева енергия до водноелектрическа и геотермална енергия, секторът на възобновяемата източници се разраства бързо.

Според Международната агенция за възобновяема енергия (IRENA) работните места за възобновяема енергия могат да достигнат 42 милиона в световен мащаб до 2050 г. Кариерите в сектора на възобновяемата енергия варират от инженери и техници до ръководители на проекти и търговски представители. Тези работни места предлагат конкурентни заплати и възможност за положително въздействие върху околната среда. 

Преследвайки кариера в една от тези индустрии, можете да си осигурите сигурност на работното място, конкурентни заплати и възможност за положително въздействие. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес