Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уредите за дома, които улесняват живота

28 януари 2022, 10:56 часа

Когато приготвяте ястия у дома, до голяма степен знаете какво слагате в чинията си. Можете също така да изберете съставките, за да направите храните наистина здравословни и вкусни. Тази задача може да се изпълни бързо и приятно. Няколко части от оборудването могат да направят тази задача много по-лесна.

Кой неща би искала да има всяка една домакиня?

1. Фурна с горещ въздух

Фурната не се нуждае от представяне. Ще приготвяте торти и всякакъв вид ястия за себе си и за цялото семейство. От друга страна, циркулацията на горещ въздух поддържа равномерна циркулация на въздуха вътре в устройството. Използването на тази технология съкращава времето за печене и ви позволява да зададете по-ниска температура.

Конвектомата, от друга страна, е вид преносима фурна с горещ въздух. Капакът на съда също е нагревател, оборудван с контролен панел и вентилатор. Обикновено е прозрачен навсякъде, така че можем да следим напредъка на печенето и да реагираме съответно. Това е доста удобно. Това устройство също може да бъде сравнително лесно за опаковане и носене със себе си, ако планирате събитие навън. Условието обаче е достъп до електрически контакт.

2. Блендер

С помощта на блендер можете да приготвяте освежаващи коктейли, сокове и да получим правилната консистенция на крем супа. Обикновено ви позволява да се справите и със зеленчуци и плодове за салата - тогава вие избирате нивото на интензивност на смилане. С него е удобно също така да натрошите лед за някой освежаващ летен коктейл. 

3. Миксер

За приготвянето на сладкиши (включително здравословни) на практика миксерът често е по-удобен. Ако имаме място и за блендер и за миксер, струва си да имаме и двата уреда в кухненския шкаф. Благодарение на добър миксер можете да разбиете белтъците за да станат като пухкав сняг само за няколко минути. Много по-бързо и удобно, отколкото с традиционна бъркалка. Смесителите лесно смилат и оформят необходимите хранителни продукти.

4. Тенджера под налягане

Тенджерата под налягане не е нищо повече от модел тенджера, в която налягането се увеличава значително по време на готвене. В резултат на това температурата на кипене на приготвените в него течности се повишава и целият процес се ускорява. Ако преди сте отделяли 30 минути, за да направите кафяв ориз, сега ще са само 10.

Животът на една жена е плетеница от ежедневни професионални, семейни и социални задължения, както и... приготвяне на вкусна и здравословна храна за цялото семейство.  Обаче всичко това отнема време. Благодарение на използването на тези технологии това време може да бъде съкратено, за да се храните добре и дори да намерите моменти за малки удоволствия.

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес