Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тутракан се готви за "Огнения Дунав"

22 юли 2021, 22:10 часа

Община Тутракан се готви усилено за фестивала „Огненият Дунав“, който ще се проведе от 28-ми юли до 1-ви август тази година. Това е едно от най-големите летни събития в българската част на река Дунав, кулминацията на ежегодната седмица на реката, по време на която се състоят най-разнообразни културни и спортни събития. Вечер кеят се превръща в сцена на концерти, а след настъпване на нощта светлинно-огнено-лазерно шоу осветява реката.

Предвиден в първия ден е класически музикален спектакъл „Край Дунав“ – концерт на инструментално трио „АРТ“, класическо пеене на Миряна Калушкова, който ще се проведе на амфитеатъра в Крайдунавския парк. Класическите изпълнения ще бъдат последвани от концерт на Дара.

На 29-ти юли сцената е Кейкова стена, където ще се изявят фолклорна танцова формация „Дунавска младост“ и фолклорният ансамбъл „Българе“. За следващия ден е планиран концерт на трио „VIVA“ със специалното участие на „SOULBMOLL“. На 31-ви юли вечерта са концертите на група „АКУСТИК“ и „Фондацията и приятели“. В последния ден от фестивала и първи от месец август ще се състои концерт на „Тита“. Водещи на събитието ще са Наско и Симеон от БГ Радио.

Тогава се провежда и традиционният „Празник на реката“, включващ състезания с рибарски лодки, преплуване на Дунав, детски анимации, надпиване с боза, изложби на открито, кулинарна надпревара за най-вкусната рибена чорба, представления на местните танцови и музикални школи. Организира се каране на скутери, летене с парапланер, туристическо корабче между Тутракан и Олтеница.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес