Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три продукта, които са били толкова ужасни, че компаниите зад тях са фалирали

07 февруари 2023, 16:00 часа

Случвало ли ви се е да видите даден продукт или уред и да се чудите кой би си купил това? Понякога отговорът е - никой. В следващите редове ще ви представим три продукта, които са се представили толкова зле на пазара, че компаниите, които са ги произвели са затворили врати. Вижте кои са те: 

Peak

Peak (Пийк) излиза през 2008-ма година като от компанията се надяват да направят революция с устройство, което можеш да носиш в джоба си и да имаш достъп до мейла си. За жалост, хората не приемат това като технологична революция, още повече, че тогава телефони с такива функции са били вече на пазара над една година, съчетавайки в себе си много повече функции от това само да можеш да четеш мейлите си. Логичното се случва и нововъведението няма почти никакви задоволителни продажби. Проектът отива в канала, а с това и компанията, която го е представила. 

Зли учени, които са правили експерименти с живи хора

Qubi

Стрийминг услуга, която е създадена специално за смартфони? Не звучи зле, нали? Е, понякога добрата идея няма такава реализация. Въпреки огромните обещания и инвестицията от над 2 милиарда долара проектът претърпява провал. Някои считат пандемията като причина, защото стоейки у дома хората гледаха телевизия, а не телефона си. Тик-ток се наложи като монопол за кратки видеа и води люта битка с Instagram на този фронт, така че Qubi не успява пробие и там. Причината е, че все пак двете са безплатни, докато Qubi се предлагаше като платена услуга. В допълнение, съдържанието на самата платформа така и не успява да грабне хората. Всичко това е рецептата за провал, която в крайна сметка погубва и компанията. 

Странни научни експерименти, които ще ви изненадат

"Кометата" на De Havilland

Един проект, който ни връща в миналия век. De Havilland е била британска компания, която е и най-голямото име в авиацията в началото на 20-ти век. Първият пътнически самолет "Comet" е бил техен опит, като прави първия си полет през 1949-та година. За жалост проблеми с модела водят до три катастрофи, които намират голямо внимание в медиите и обществото. Това налага изтеглянето на моделите на този самолет и е белязано от доминирането на други авиокомпании, които успешно реализират свои собствени самолети. В крайна сметка това води до намаляне на печалбите и евентуално затваряне. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес