Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трансформация без драстични промени: Начини да освежите прическата си

08 октомври 2024, 11:00 часа

Подстригването не винаги е най-добрият начин да промените прическата си. Може да има моменти, когато отражението ви в огледалото започва да ви дразни, но драстичните промени могат да ви накарат да съжалявате след няколко дни. Вместо това опитайте да промените външния си вид, без да вземате драстични решения. Ето няколко идеи как да направите това, без да прибягвате до радикална промяна на прическата.

Как да освежите косата си без драстични промени

1.       Регулирайте стегнатостта на прическата си

Още: Как да преминете към миене на косата веднъж седмично: 7 работещи съвета

Изненадващо, поддържането на прическата ви стегната или пусната може да направи голяма разлика във външния вид на лицето ви. Например, стегнатата конска опашка ще накара лицето ви да изглежда по-широко, докато отпуснатата конска опашка ще придаде изящество и стройност на лицето ви. Освен това, ако изберете нисък кок, оставете няколко свободни кичура отстрани на лицето си, за да придадете на външния вид небрежен и романтичен вид.

2.       Експериментирайте с различни прически в зависимост от вашия тип лице

Няма смисъл да се придържате към една и съща прическа години наред. Опитайте нещо ново, което подхожда на формата на лицето ви:

·         За кръгло лице: изберете прически, които скриват част от лицето и визуално го удължават. Подстригванията и прическите, които не са по-къси от раменете, ще ви помогнат да балансирате формата си.

Още: Секси прически за мъже, които харесват най-много жените

·         За квадратно лице: подходящи са прически, които скриват линиите на скулите, както и асиметрични варианти. Това ще помогне за смекчаване на ъгловите характеристики и ще добави динамика към визията.

·         За триъгълно лице: обемните прически с къдрици, започващи от основата на врата, ще създадат хармония и ще балансират формата на лицето.

·         За лице с крушовидна форма: избягвайте обема в областта на брадичката, но добавете обем в областта на слепоочията. Асиметричното раделяне ще ви помогне да отклоните вниманието от брадичката.

·         За дълго лице: добавете обем на нивото на очите и експериментирайте с акцентно оцветяване в областта на слепоочието.

Още: Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

3.       Използвайте перуки

Може да изглежда изненадващо, но много знаменитости използват перуки, за да променят постоянно визията си. Това им позволява да променят своите прически и цветове, като същевременно поддържат здравето на собствената си коса. Ако искате пълна промяна на стила, но не желаете да рискувате косата си, перуката може да бъде идеалното решение.

4.       Приложения за виртуална трансформация

В съвременния свят можете да използвате мобилни приложения, за да планирате своите разкрасителни трансформации. Те могат да ви помогнат да изпробвате нов външен вид и цветове, без да вземате окончателни решения. Това е чудесна възможност да погледнете на себе си от нова гледна точка и да изберете това, което наистина ви подхожда.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес