Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този симптом с дланите издава проблеми с черния дроб

18 февруари 2022, 11:45 часа

Проблемите с черния дроб често остават незабелязани с години, тъй като обикновено пренебрегваме симптомите, свързани с тях. Но освен обичайните неразположения като лошо храносмилане, гадене, запек, повръщане и пожълтяване на кожата и склерата на очите, има и един друг нетипичен симптом, на който трябва да обърнете внимание.

Експерти от клиниката Майо в САЩ идентифицираха признак, с чиято помощ можете да определите наличието на проблеми с черния дроб. Червените петна по кожата на дланите доказва наличието на патология, свързана с черния дроб.

Едно от най-честите чернодробни заболявания е мастната чернодробна болест. При нейното наличие човек може да почувства умора и дискомфорт в корема.

Експертите стигат до извода, че в някои случаи при чернодробни заболявания могат да се появят червени петна по дланите, по-специално в областта под палеца.

Ако забележите червени петна по дланите си, трябва незабавно да потърсите помощ от лекар, тъй като този признак може да показва влошаване на състоянието на черния ви дроб.

Важно: Информацията, която е предоставена в тази статия, не може да замести прегледа при лекар, както и да отмени поставената от него диагноза и предписаното лечение! Консултирайте се със специалист при наличието на специфичен здравословен проблем!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес