Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-полезната билка и расте навсякъде около нас!

10 септември 2021, 09:29 часа

Пълна с лечебни свойства, ние често пренебрегваме копривата, защото ни е страх от нейното жилене, от което сме си патили неведнъж. 

Комбинацията от мед и коприва, изключително полезна за здравето 

Но тя е изключително полезна и не трябва да забравяме за нея и свойствата й, всъщност така необходими. Всяка една нейна част от листата до стеблата и корените са полезни и може да бъде използвана, като нейните млади листа приличат на спаначените, но в същото време съдържат много повече витамин С и калций.

Семената й имат приятен ядков аромат, а цветовете й също стават за консумиране. 

Тя успешно прочиства кръвта о подобрява нейното качество, благодарение на високото си съдържание на желязо, а освен това стимулира добрата работа на червата и освобождава тялото от токсини.

Следователно тя е перфектната билка за прочистване на целия организъм.

Листата й са богати на много хлорофил, който е с почти подобна структура на хемоглобина в кръвта ни и така тя я обогатява, освен че я прочиства. 

Рецепта за чай от коприва

Вземете лъжичка сухи листа от коприва и ги залейте с 250 мл вряла вода, които ще оставите да престоят 10 минути. След това прецедете хубаво и пийте от чая по три пъти на ден.

Това е много добър детоксикиращ чай, който в същото време може да облекчи стомаха, пикочните пътища, анемията, главоболието и т.н. Може да се пие и при бактериални инфекции.

Корените от копривата можете също да приготвите на чай. Вземете 2 шепи и ги залейте с 5 литра вода, като оставите да престои през нощта. На следващия ден кипнете, прелейте водата в леген и си натопете краката във водата.

Вижте най-полезните свойства на копривата!

Можете да стоите 20тина минути, но само внимавайте да не се изгорите.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес