Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-доброто място за сядане в киносалона

26 март 2023, 16:32 часа

Дори и да харесвате филма, който гледате, е достатъчно да се окажете на лошо място в киносалона, за да развалите преживяването си в киното. Някои места очевидно не са идеални - например местата на най-предния ред или в краищата на залата, но когато става въпрос за цялото това пространство в средата, изборът на идеалното място за сядане може да изглежда като гадаене.

ФАКТОРИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ ПРЕДВИД ПРИ ИЗБОРА НА МЯСТО

Според експерти не трябва да избирате мястото си в киносалона на случаен принцип. За да виждате възможно най-много от действието, седнете на стол, който се намира в една линия с центъра на екрана. Киноманите на това място ще се радват и на по-добро качество на звука: Киносалоните със съраунд звук излъчват звук от високоговорителите из цялата зала, създавайки хармония, която постига перфектен баланс в средата на киното.

Грандиозен Ден на шегата с Комеди Клуб София – 11 април

Седенето в средата на реда може да изглежда като очевиден съвет, но нещата стават малко по-сложни, когато решите на какво разстояние от екрана трябва да се намирате. Вместо да избирате централния ред, експертите препоръчват да седите на около две трети от пътя назад. Това е мястото, където аудиоинженерите правят основните тестове на звуковата система на киното, така че средната седалка на този ред в крайна сметка осигурява на киноманите оптимално звуково изживяване.

ПОНЯКОГА ПО-БЛИЗО Е ПО-ДОБРЕ

Разбира се, никога не можете да гарантирате, че ще имате възможност да избирате места, когато отивате да гледате филм. Ако местата в киносалона вече са заети, предпочитайте да седнете по-близо до екрана, отколкото по-далеч: Може да ви се струва, че така ще имате по-малък изглед към екрана, но седейки по-близо, по-добре използвате периферното си зрение. За щастие доста киносалони разполагат с подвижни седалки, така че дори да сте най-отпред, ще можете да се опънете назад без да се налага да чупите врата си.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес