Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-бързото мезе за бира - готово е за броени минути

29 май 2024, 16:11 часа

Най-бързото мезе за бира: просто трябва да нарежете хляб на „чипс“, да ги накиснете в масло с любимите си подправки и да ги изсушите във фурната. Сандвичи – препоръчваме да изберете канапета, а не сандвичи в обичайния смисъл на думата. Ръжени крутони с чесън.

Традиционно закуските за бира са ограничени до домашно приготвени ястия и сушена риба: платика и други видове риба, познати на всички. Но днес би било глупаво да се ограничим до такъв скромен избор – сега се предлагат невероятно разнообразие от мезета за бира за ценители с всякакъв вкус.

Популярни мезета за бира

Най-популярни са леките мезета. Леките мезета са подходящи за празник, гледане на футбол или хокей, филм или просто прекарване на времето с друго хоби.

Друга причина за популярността на тези бързи мезета за бира е, че вървят добре с повечето бири. Пушената риба върви със светла или тъмна бира.

Най-популярните мезета за бира:

·         Сушена риба;

·         Маслини и зеленчуци;

·         Пържени колбаси;

·         Солени ядки;

·         Месен чипс и снаксове;

·         Скариди;

·         солена риба;

·         раци;

·         Пушена риба;

·         Калмари.

Топ 5 на най-лесните мезета за бира - всеки може да ги направи

Накратко, почти всички популярни мезета са морски дарове.

Топли мезета за бира

Бързите и вкусни мезета към бирата не винаги са морски дарове и ядки. Нека да разгледаме най-добрите мезета за бира, които се сервират горещи. Обикновено горещите ястия се сервират не с бира, а преди нея.

Все пак бирата е разхладителна напитка, която дава свежест и релакс след тежък ден. Как можете да си представите чиния с пържени картофи или яхния? Всъщност можете, но помислете - бихте ли искали да хапнете изброените мезета, преди да започнете да пиете бира?

Вкусни закуски за бира, които трябва да се консумират горещи:

Пилешки крилца. Те могат да бъдат пикантни панирани със сос или карамелизирани кори - във всеки случай просто искате да сложите чаша бира до тях и да отпивате след всяка хапка;

Свински колбаси. Всички си спомнят снимки от немски бирарии: халби с пенлива бира, вкусни колбаси, току-що извадени от огъня ... Като цяло картината изглежда неприлично апетитна, така че можем спокойно да кажем, че пържените колбаси ще бъдат отлично допълнение към класическата бира;

Кашкавалени топчета. Парче сирене се намазва с дебел слой панировка и се запържва - резултатът е нежна и леко солена топла и дъвчаща закуска, която върви перфектно с повечето видове бира.

Топ 10 на най-добрите мезета за бира

Студени мезета за бира

Студените мезета за бира са най-важните: има много разновидности, няма нужда да приготвяте преди сервиране, можете да ги вземете със себе си и нямате нищо против да ги споделите с приятели. Нека да разгледаме най-популярните опции.

Студени мезета за бира:

·         Подправените глазирани ядки с различни вкусове вървят чудесно с бира;

·         Различни видове сушена риба: рипуха, камбала, щука, пъстърва, риба;

·         Панирани кръгчета лук;

·         Кашкавалени пръчици. Това вече не е пържено сирене, а малки сладки с много сирене в тестото - сервират се и топли, и студени;

·         Чипс от лаваш. Бърза домашна закуска за бира: просто трябва да нарежете хляб на „чипс“, да ги накиснете в масло с любимите си подправки и да ги изсушите във фурната;

·         Сандвичи – препоръчваме да изберете канапета, а не сандвичи в обичайния смисъл на думата;

·         Ръжени крутони с чесън. Звездата на нашата програма са ръжени крутони с чесън; хората се тълпят при миризмата им и искат да им налеят бира и да направят още крутони.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес