Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Телефонът ви прегрява? Ето как да се справите

27 февруари 2022, 21:20 часа

Затворете приложенията си

Прегряването на телефона може да е индикация, че използвате твърде много приложения наведнъж. Наличието на множество отворени приложения принуждава процесора и RAM да работят извънредно, което неизбежно натоварва батерията. Не е добре просто да скачате от едно приложение в друго, тъй като оригиналната програма вероятно все още работи във фонов режим. Те трябва да бъдат затворени правилно. Въпреки че някои приложения използват повече процесорна мощност от други, един от най-добрите начини да охладите телефона си е като затворите всяко работещо приложение.

Ако телефонът ви прегрява редовно, това може да е знак, че постоянно оказвате твърде голям натиск върху смартфона си. Редовното увеличаване на яркостта, използването на Bluetooth и игра на игри може да бъде интензивно за устройства, които не са предназначени за толкова строго натоварване. Деинсталирането на ненужни приложения може да помогне да се гарантира, че се изпълняват по-малко задачи на заден план, докато актуализирането на останалите приложения гарантира, че те са най-стабилните и ефективни версии. Използването на твърде много приложения е само един от многото начини, по които съкращавате живота на телефона си. Когато приложенията ви са в добро състояние, има вероятност и телефонът ви да е в добро състояние.

Освен това ние не винаги използваме правилното зарядно устройство за нашето устройство, което може да допринесе за прегряване на телефона ви. Когато нашите телефони се приближат до изтощена батерия, ние често се мъчим да намерим каквото можем да зарядно. Някои зарядни устройства може да са проектирани за по-силни телефони, което води до повреда на батерията и прегряване. Важно е да използвате зарядното устройство, което точно отговаря на вашия модел телефон.

Зареждайте телефона си ПО-БЪРЗО така:

Извадете телефона си от калъфа

Когато става въпрос за защита на вашето устройство от напукване, калъфите за телефони са страхотни. Повечето хора обаче не осъзнават, че калъфът им за телефон всъщност може да е причината устройството им да прегрява. Калъфи, които са силно гумирани, могат да блокират вентилационните отвори и да затрудняват охлаждането на телефона ни, когато се използва. Тъй като нашите телефони са склонни да се нагряват, когато изразходват много процесорна мощност, важно е устройствата да имат ясни канали за освобождаване на тази топлина и регулиране на нейната температура. Телефоните също могат да се затоплят, когато са поставени на пряка слънчева светлина.

Включете "самолетен режим"

Тъй като е забранено използването на клетъчни данни на самолети, повечето смартфони са оборудвани с функция „режим на самолет“. Самолетният режим прекъсва връзката на телефона ви с клетъчни данни, Bluetooth и Wi-Fi мрежи, предотвратявайки „всички базирани на предаване сигнали“. Деактивирането на тези функции помага да се облекчи част от натоварването на процесора и RAM паметта на вашия телефон. Казано по-просто, режимът на самолет може да отпусне претоварената батерия и може да помогне за охлаждане на телефона ви.

Изхабявате батерията на телефона си, като правите ТОВА:

Извадете телефона си от пряка слънчева светлина

Ако някога сте носили телефона си на плажа в зашеметяващо слънчев ден, може да сте забелязали, че температурата на устройството е повлияна. Батериите на телефона срещат проблеми, когато температурите достигнат над 28С. Тъй като батерията е един от най-големите компоненти на телефона, е лесно да усетите колко горещо може да стане едно устройство в задната си част. За да противодействате на времето, опитайте да преместите телефона си на по-хладно място. Ако сте на плажа, на спортна игра или друго събитие, което не можете да напуснете, можете също да опитате да преместите устройството на сянка.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес