Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази събота: новото издание на Red Bull BC One Cypher

31 март 2015, 19:12 часа

Всички, които са почитатели на брейкинга, ще могат да се насладят на танцовите „битки“ между бибоите. Освен че изискват много сериозна физическа подготовка и контрол на тялото, съревнованието „един срещу един“ представят индивидуалния стил на всеки танцьор, усета му за ритъм и импровизация, нивото на креативност и гъвкавост, както и надиграването и „реакциите“ над другия.

В България има над 350 активни бибой танцьори, които са обединени в различни школи и т.нар. – крюта (екипи). Голяма част от тях ще се явят на предварителна класификация, където най-добрите достигат селецията - топ 16. Те ще се състезават на специално изграден подиум, за да очароват журито и публиката, в клуб *Mixtape5* в София на 04-ти април, събота от 18.00ч. (*събитието е със свободен достъп!)

Порграмата е целодневна, и включва три уъркшопа до обяд, в които съдиите ще споделят знания и умения от своята дългогодишна практика като бибои.

CICO. Снимки: Red Bull Content Pool

Звездата на Журито е известният от сцената Bboy от Италия – CICO (Чико). Неговото мото е: “Аз сам поставям границите си.” Наричат го “Prince of Power”, заради уменията му да прави едни от най-динамичните и гимнастически движения, използвани в танцувалната форма -бибоинг. Особено популярен е с енергичните си въздушни комбинации и невероятните за него години от 90-те, когато с огромна бързина се върти на едната си ръка. Всъщност, той държи световния рекорд с 27 завъртания, CICO е член на RED BULL BC ONE ALL STARS! Повече от 13 пъти на първо място в различни състезания, многократно канен за съдия в много държави по света. 

Посрещаме и бибоя Давид Колас от Франция - с ключово си влияние върху френската хип-хоп сцена от 1984 насам! Давид Колас от Париж е един от най-иновативните танцьори и хореографи от Европа. Активен ббой, част от френската танцувална формация Яканджи. Редовно провежда мастъркласове/майстор класове в Марсилия, където живее. Всепризнат с музикалността на своя стил на танцуване, печели битка след битка и редовно бива канен да изпълнява ролята на съдия на ббой събития от световен мащаб като международната Битка на Годината и Red Bull BC One 2005. 

Третият член на журито е от Финландия, бибой Фокус е роден през 1983. Активно тренира и практикува bboying от 11-годишен. Танцувал е на 5 континета, посетил е стотици джем сесии и е бил съдия на наякои от най-големите конкурси в света, правил е обучения на хиляди хора в целия свят. Учил се е и в влизал в "батъли" с едни от най-добрите бибиои по света, и това все още продължава. Първо място в над 10 състезания, както и на Red Bull BC One Скандинавия през 2013.

Съдиите ще открият събитието с уникално танцувално шоу, а в паузите между бибой „битките“, специални гости ще бъдат танцьорите от Flava House, и диджеите от V.I.D. с тематична музикална импровизация на четири грамофона.

DJ домакин на квалификациите е SKILL от Пловдив, а за Финалите очакваме DJ Timber от Испания, който е и професионален бибой танцьор и ръководи музикална и танцова школа и прави обучения в целия свят. За доброто настроение и енергия по време на събитието ще се погрижи водещият Наско а.к.а Swipy.

Програма 22.03.14, събота:

12:00 – 15:00 – Уъркшоп със съдиите, Dance Palace Sofia, http://www.palace-dance.com/sofia/

1/ Red Bull All Star - RoxRite-Renegades, Break Disciples, Squadron (USA)

2/ Admiracles-Team Shmetta (Belgium)

3/ Workshop с Bboy Tomy-Go-Breakers (Slovenia)

16:30 – 19:00 – Класификация за избиране на 16 финалиста, club *MIXTAPE 5*

20:30 – Старт на Red Bull BC One Cypher Bulgaria с топ 16 бибоя и специалната програма, club *MIXTAPE 5*

След състезанието и церемонията по награждаването - парти до сутринта за всички гости на събитието!

DJs: SKILL /България/, DJ UraGun /Italy/, DJ Nobunaga aka Panic (Netherlands)

ВХОД: Свободен

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес