Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните за вечната младост на китайките

28 април 2022, 13:20 часа

Неоспорим факт е, че китайките са сред жените в света, които изглеждат винаги млади и свежи и че трудно бихме могли на пръв поглед да отгатнем тяхната възраст. Едва ли ще видите китайка с подпухнало лице, осеяно с бръчки и акне и зле поддържана кожа. За да запазят свежия си и младежки вид, с прекрасна, гладка и еластична кожа, те се подлагат на различи процедури от традиционната медицина, за да премахнат белезите, да изведат токсините и вредните вещества от кожните клетки и да активират производството на колаген. Но кои са тайните на тяхната вечна младост?

Една от най-популярните процедури, на които тези жени се подлагат, това е акупунктурата. С този подмладяващ метод те възвръщат тонуса на кожата на лицето си, подобряват тена му и активират производството на колаген, като така кожата  запазва своята еластичност. При него, в нея се въвеждат тънки стерилни игли, на дълбочина около един сантиметър, при което около тях се създават зони на увреждне, които предизвикват процес на регенерация.  По този начин се засилва интензивността на метаболизма и циркулацията на кръв. Само след няколко процедури кожата на лицето става по-еластична и по-свежа.

Акупресурата също е алтернативна медицинска техника, при която се прилага много лек физически натиск, в отделни области на тялото, като така се лекуват различни болки и схващания. Този метод е много подходящ и за подобряване състоянието на кожата. За целта е необходимо масажирането на определени точки, които да стимулират нейното регенериране, за да стане тя красива и сияйна. Такива точки са тези около веждите, около скулите, зад ухото, както и някои точки на врата. Всички те спомагат за здравия и свеж вид на кожата лицето на китайките.

Друга процедура, на която тези жени се подлагат, за да запазят вечна младостта си, това е лимфодренажния масаж на лицето. При него се активират лимфните потоци, което води до ускоряване на метаболизма и изхвърляне на токсините от кожните клетки. Това е много важно, защото при нарушаването на лимфния поток, по лицето се появяват проблеми, които след това се опитваме да скрием с различни козметични продукти и грим.  Чрез този масаж се възвръща свежестта и еластичността на кожата на лицето, както и естествения и равномерен тен.

За да запазят младостта си, китайките използват и маска от боб мунг, за да предпазят кожата си от появата на акне, херпес и други видове възпаления. Да не забравяме и за зеления чай, който е неизменна част от терапията им за вечна младост, защото със своето ободряващо действие, той действа успокояващо и освежаващо и на кожата.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес