Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната на кристално чистите прозорци е в тази съставка

09 март 2023, 15:14 часа

Измиването на прозорците до блясък, без ивици по тях, е доста трудно постижимо. Особено ако не знаете някои трикове, които са известни на опитните домакини. Добре познат бабин трик за избърсване на стъклена повърхност е използването на вестник. Този метод обаче не може да се нарече идеален: върху прозореца могат да останат следи от печатарско мастило. Освен това вестникарската хартия често е доста твърда и драска стъклото.

Затова е по-добре да разчитате на друг трик. Става въпрос за добавяне на един добре позната съставка към водата за миене на стъклата, която е известна опитните домакини.

Сложете това във водата за миене на прозорците и ще ги почистите без усилие

Какво да добавите към водата за миене на прозорците, за да станат кристално чисти?

За да може стъклената повърхност не само да стане чиста, но и да придобие кристален блясък, трябва да използвате малко количество амоняк. В стандартна кофа, напълно пълна с чиста вода, е необходимо да добавите две супени лъжици от тази съставка. Ако се използва само чаша вода, тогава няколко капки от това лекарство ще са достатъчни.

Потопете гъба в получената течност. След това остава само да избършете прозореца с разтвора и да подсушите повърхността със суха мека кърпа. В резултат на това стъклото ще заблести от чистота и няма да има нито една ивица по него.

Напитката, с която прозорците и плочките в банята ще заблестят от чистота без препарат

Въпреки това, когато използвате амоняк, трябва да спазвате правилата за безопасност. На първо място това включва носенето на домакински ръкавици. По-добре е приготвеният разтвор да не се впръсква, за да се намали риска от попадането му в очите. Освен това, след приключване на процедурата, стаята трябва да бъде добре проветрена.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес