Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети за справяне с миризмата при изпотяване

01 октомври 2021, 13:35 часа

Прекомерното изпотяване (иначе известно като хиперхидролиза) е много постоянен и смущаващ проблем, с който всички можем да се справим - независимо от възрастта и пола. Добрата новина е, че има много доказани начини да намалите или напълно да се отървете от прекомерното изпотяване.

Затова ви съветваме как да се справите с прекомерното изпотяване!

1. Правилна хигиена на тялото

Това със сигурност не е изненадващо: Но първата стъпка в борбата с потта и свързаните с нея неприятни миризми е правилната и редовна хигиена на тялото; това включва например душ веднъж на ден и използването на мек и приятен за кожата почистващ гел.

2. Епилация на проблемни зони

Потта се „утаява“ по-лесно върху окосмените части на тялото, където се разгражда от бактерии. Именно това разлагане води до образуването на неприятната миризма. Това се отнася например за подмишниците.

3. Използване на антиперспиранти ...

Антиперспирантите са просто и ефективно решение на проблеми като изпотяване под мишниците и неприятни миризми. За различни нужди са разработени антиперспиранти, които ефективно намаляват производството на пот и свеждат до минимум неприятните миризми.

4. ... по правилния начин

Антиперспирантът се нанася най-добре вечер върху измита и суха кожа. По този начин активните вещества ще се абсорбират за една нощ и ще освободят ефективните си съставки. В резултат на това производството на пот ще бъде намалено. И ефектът ще продължи въпреки сутрешния душ - така че не е необходимо да нанасяте отново антиперспиранта веднага след него.

ПРАВИЛНАТА ДИЕТА

5. Да за калция ...

Той е важен компонент, необходим на тялото не само за изграждане на кости, но и участва в регулирането на температурата. Добро количество калций се намира в киселото мляко и различните видове сирена и други. Вие веган ли си? Тогава добавяйте редовно към менюто си зеле, цвекло и копър.

6. ... за витамин В ...

Той поддържа нашата циркулация и в същото време вътрешната комуникация на нервните пътища. Витамин В се съдържа предимно в бобови растения, животински продукти и зърнени храни.

7. ... и за зехтин

Зехтинът е отличен продукт за стимулиране на храносмилането и облекчаване на организма. Благодарение на него тялото произвежда по-малко топлина и се поти по-малко.

Важно: Избягвайте пърженето в зехтин, тъй като по този начин могат да се образуват отровни съединения. Добавете студено пресован зехтин към салати, зеленчуци или смутита. Същото важи и за лененото масло.

8. Чаят от градински чай помага при изпотяване на ръцете

Изпийте чая и изчакайте: Две или три чаши могат значително да потиснат производството на пот. Пийте чая или студен, или просто потопете ръцете си в него за около три минути.

9. ИЗБЯГВАЙТЕ АЛКОХОЛ И КОФЕИН

Алкохолът и кофеинът „подхранват“ производството на пот, което води до силно изпотяване. Затова е по-добре да ги избягвате.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес