Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети при избор на бретон

07 март 2022, 13:40 часа

Бретонът е един от най-лесните начини да освежите външния си вид и да промените излъчването, което имате. Преди обаче да се решите на тази стъпка, трябва да знаете какъв искате и какво очаквате от него. В следващите редове ще посочим някои лесни за прилагане съвети при избор на бретон.

Да се сдобиете с него е лесно – едно клъцване на ножицата и е вече е факт. Трудното обаче е да се съобрази с формата на лицето, вида на косата ви (къдрава, рядка или права), каква е формата на челото ви, имате ли бръчки, какво искате да постигнете с него – да прикриете някои несъвършенства или да подчертаете някоя черта.

И преди да кажете на фризьорката на реже смело, помнете, че бретонът се вдига 3 сантиметра нагоре, след като се изсуши. Това го прави да изглежда по-къс, отколкото е.

Асиметричен бретон

Той е подходящ за хора с пухкави бузи и кръгло лице. При него акцентът пада върху брадичката и по този начин се измества фокуса от закръглените форми. Подходящ е за дами с дълга коса, но и такива с къса. Не е подходящ обаче за жени, които имат дълго и впито лице.

Класически бретон

Той отива на всеки тип коса, но пък е отговоря на всяка форма на лицето. Смята се, че е добре за хората, които имат рядка коса, защото той ще им придаде обем и плътност. Ако сте с квадратно лице, внимавайте дължината на бретона да не бъде по-къса от нивото на очите ви.

Тънък, филиран бретон

Той е чудесен вариант за жените с чуплива коса. Той прикрива високото чело и издължава кръглото лице. Ако е по-дълъг и изтънял в края, този бретон е идеален за лице с овална форма.

Бретон полукръг

Той не е подходящ за хора с квадратно лице, но е подходящ за хората, които имат издължено и впито лице, защото придава обем. Не е подходящ за кръглите лица, тъй като ще придаде и някой друг излишен килограм.

Бретон на етажи

Той е добър вариант, ако искате да скриете бръчките. Неравният бретон завит на една страна пасва на рядка коса. Не винаги стои добре на кръгло лице, но пък е отлична за сърцевидната форма, тъй като отвлича вниманието от брадичката.

Дълъг бретон разделен на две

При него удобното е, че винаги можете да го приберете, когато ви омръзне. Недостатъкът е, че трябва повече да се потрудите за оформянето му със сешоара и четката. Пасва на хората, които имат квадратна форма на лицето.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес