Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвет: Пробвайте да решите проблемите, преди да се разделите

23 май 2021, 10:25 часа

Споровете и разногласията неизменно възникват между двама души, но не всички от тях изискват радикални мерки като  прекъсване на отношенията и окончателна раздяла. Експертите препоръчват да се опитаме да поправим грешките и да си дадем втори шанс.

Повечето от трудностите и проблемите могат да бъдат решени чрез преговори и елементарно желание да се срещнем по средата. За съжаление някои двойки се разделят в разгара на конфликта. Някой гордо се цупи, фокусирайки се върху негодуванието си, а друг изразява в емоции всичко, което е „кипнало и натрупано“. И едва след раздялата партньорите осъзнават колко е важно да се споразумеят, да преиграят ситуацията и да запазят връзката. Ето най-честите причини за конфликти в една двойка и начините за тяхното разрешаване.

Домашни кавги

Партньорът ви се е оплакал, вие не сте го разбрали, обидили сте  се и емоционалното обостряне на скандала е факт. Именно това поведение не позволява на човек спокойно и рационално да гледа на случващото се и ситуацията поема неконтролируеми обрати. В този случай е важно да не кавате всичко с повишен тон - обяснете спокойно какво ви притеснява. И ако не ви чуят, направете си почивка и оставете партньора да разбере и усети всичко, а по-късно се върнете със спокоен разговор на тази тема.

Желание да промените партньора

По време на кавгата не сте стигнали до консесус и партньорът не се е съгласил с факта, че е сгрешил. За съжаление, жените и мъжете във връзките често се заблуждават, тъй като вярват, че тяхната гледна точка е правилна, а вторият участник във връзката е длъжен да я приеме. Това, обаче, далеч не е така - трябва да разберете и приемете света на партньора си. С всичките му недостатъци. Той може да мисли, да прави, да се чувства не така, както вие искате. Истинското разбиране е, когато приемете партньор с целия му свят, без да се опитвате да го преправяте.

Трудности в сексуалната сфера

Най-важното в секса, както и в отношенията като цяло, е да не мълчите. Партньорът ви не може да разбере кое е най-подходящо за вас. Бъдете по-смели в собствените си желания. В същото време дайте пространство на партньора си за неговите желания и фантазии. Липсата на секс е най-честият проблем при двойките с дълга история. И ако искате да бъдете заедно, трябва да се съберете и да обсъдите проблемите, а не да ги премълчавате, като по този начин утежнявате ситуацията.

Конфликти, свързани с дете

Този проблем внася безкрайни скандали във вашия съвместен живот. Психолозите казват, че родителите в никакъв случай не трябва да прехвърлят проблемите от личните отношения на децата си. Друг важен момент във възпитанието е, че родителите действат заедно и не използват детето като аргумент, за да докажат нещо на партньора.

Финансови спорове

Всички финансови спорове при двойкара са разрешими, но те изискват преговори и установяване на редица правила, които ще регулират тази област от съвместния им живот. Има няколко опции за поддържане на семеен бюджет и след обсъждане на всички важни точки можете да изберете подходящата за вас опция, която да отговаря на всички заинтересовани страни.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес