Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свещено ли е числото 13?

13 март 2020, 11:06 часа

13 е свещено число по отношение на нумерологията. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ нумерологът Ели Маринова за днешният петък 13-ти. Сборът от 1 и 3 образува числото 4, което е и най-лесното число на изпитание. В самото число 13 няма нищо зловещо, каза още тя и обясни, че петък е денят от седмицата посветен на Венера и на любовта.

„13 е било сакрално число, защото се получава от получава от 12-те титана, сътворители на светове, които се събират в един лъч и сътворяват земята, защото четворката е земя. Хората, които не са били запознати с тайните знания са демонизирали числото и започнали да се страхуват от него. Този страх се развива с векове, като му се привнасят и други суеверия. Така се получава петък 13-ти“, обясни тя.

Ели Маринова коментира и суеверието, гласящо, че „ако черна котка пресече пътя на човек, това му вещае нещастие“. Ако черна котка върви по петите ви е на пари, каза тя. Винаги се случва това, в което вярваме, обясни нумерологът. В момента луната се намира в скорпион и трябва да се внимава с преекспонирането на страховете, защото всеки дребен страх може да преобърне денят ни. Не е редно да вадим от контекста само доброто или само лошото, каза още тя и добави, че човечеството върви напред и се развива заради опита, който натрупваме, а това става чрез допуснати грешки.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес