Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоянка Мутафова с рекорд на Гинес*

20 октомври 2015, 12:49 часа

Истински феномен, любимка на публиката и невероятен човек, така можем да опишем Стоянка Мутафова, която вече е на 93, но изобщо не смята да напуска сцената на театъра.

Рекордът на Стоянка Мутафова вече фигурира в Книгата на Гинес, а постижението е записано като най-възрастната все още играеща на сцена актриса в историята на света, информира Агенция ПИК. Какъв дух, каква сила и обич към театъра - ненадмината!

93-годишната легенда продължава да играе в спектакъла "Столетие мое" и самата тя казва, че се чувства отлично и няма намерение да слиза от сцената, която се превърна в нейн живот, а колегите й в семейство.

“Сцената ми е живецът и затова не се отказвам. Да стоя вкъщи, би значело духовна смърт за мен. Щом пълня салоните и ме аплодират, значи трябва да играя и публиката ме иска. Гледайте ми спектаклите, а не болестите!”

* Дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева, както и председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев не знаят голямата ни актриса да е вписана в Гинес. Информацията съобщи за Actualno.com близка приятелка на Стоянка Мутафова.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес