Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сребърните бижута – традиция от векове

13 април 2021, 14:02 часа

Сребърните бижута са сред любимите на нас, жените. Те са желан аксесоал от всяка съвременна жена. Сребърните бижута са непретенциозни, но и изискани същевревенно.

Сребърните бижута са изключителен аксесоар. Абсолютно универсални, те биха могли да съпътстват, както ежедневието ни, така и да са част от специалните ни моменти.

Среброто е част от средновековната традиция. Известен е народният обичай, според който се носи сребро през високосна година. Нашите предшественици са пришивали сребърна пара на шапките на булките и бебета. Така са ги наричали за здраве и късмет. Вярвало се е също така, че сребърната пара е пазела от лоши мисли и уроки.

Всеизвестно е и лечебното свойство на среброто. То има антибактериално действие. Мнозина от вас може би сте ползвали сребърната вода като защитна и имуностимулираща добавка. Не случайно в миналото приборите за хранене са били изработвани предимно от сребро. Всеки от нас, който носи сребърни накити със сигурност е усетил чудотворния ефект. Научно доказано е, че носенето на сребърни колиета, обеци и пръстени влияе положително върху настроението, самочувствието и дори нашето здраве.

Изборът на бижу е строго индивидуален процес. Сребърните накити, като всички останали са аксесоар, посредство който ние допълване визията си. Аксесоарите са акцентът върху самоличността ни. Ето защо при изборът им следва да сме изключително внимателни. При изборът им на първо място трябва да се водим от нашата индивидуалност и едва след това да се съобразим с традициите и модните тенденции. Дадено бижу следва да е в унисон и с цялостната ни визия – стил, ситуация. И разбира се, да отговаря на настроението ни.

Предвид утвърдените качества на среброто, от него се произвеждат разностилни бижута – накити, пръстени, обеци, огърлици, медальони. Всеки от нас има свободата да открие своята идентичност в среброто и да я изтъкне по забележителен начин. Проявете смело въображение и направете своя уникален избор. Чрез среброто мажем да бъдем не само стилни и красиви, но и здрави и защитени от лоши помисли.  

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес