Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спатифилумът ще привлече пари и любов в дома ви, ако го сложите на това място

07 април 2024, 10:30 часа

Спатифилумът, известен още като „женско щастие“, е едно от най-популярните цветя сред дамите. Заслугата за това е не само привлекателният му външен вид, но и поверията, свързани с него. Според древната легенда, това растението носи на собственика си щастие, любов и радост от майчинството.

Къде да поставите спатифилума, за да привлечете пари и любов?

Най-подходящото място за „женско щастие“, разбира се е первазът на прозореца. Това се дължи на факта, че отворите на прозорците се считат за филтри, които предпазват дома от проникване на отрицателна енергия в него, така че спатифилум, стоящ на перваза на прозореца, ще помогне да се поддържа благосъстоянието, което цари у дома.

Кората от този плод е най-добрият тор за умиращия спатифилум

Ако прозорецът е с южно изложение, то тогава той не е най-доброто място за растението, тъй като то предпочита частична сянка. Изложено на директна слънчевата светлина, цветето може да се разболее.

Идеално място за саксията с него е спалнята. Ако поставите саксия със спатифилум до леглото си, можете да разчитате на укрепване на семейните връзки, както и на подобряване на качеството на съня и интимните отношения. Поставено в центъра на дома, цветето помага на жените да намерят любовта възможно най-бързо.

За да възродите страстта в една връзка с нова сила и да привлечете любовта, спатифилиумът трябва да бъде поставен в югозападния сектор на къщата. Любовната енергия на това цвете може да се подсили от розова саксия или поставка под нея в същия цвят.

За тези, които мечтаят за деца, се препоръчва да поставят растението в западната част на апартамента, известна като "детска зона". В този случай се препоръчва да изберете бяла или сребриста саксия за цветето.

Поставен в югоизточния сектор на дома, спатифилумът може да помогне за подобряване на финансовото ви състояние и привличане на допълнителни източници на доходи.

Грижа за спатифилума

Едно от основните изисквания в грижата за стайното растение е да му се осигури достатъчно осветление. В периоди, когато дневните часове стават по-къси, цветето изисква изкуствено осветление.

През лятото поставете саксията с растението на място с разсеяна слънчева светлина, в противен случай директните лъчи могат да оставят следи от изгаряния по листата.

Стайните спатифилуми са роднини на тропическите растения. Създайте подходящи условия за тях - това е ключът към здравето им. През лятото не забравяйте за скоростта на поливане. Саксийният спатифилум трябва да се полива 2-3 пъти седмично, като се избягва стагнацията на водата в саксията. Важно е да се обърне внимание на степента на овлажняване на почвата. Преди следващото поливане горният слой на почвата трябва да изсъхне. Избягвайте да поливате твърде обилно.

Как да накараме спатифилума да цъфти?

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес