Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 5 години тези боклуци ще струват десетки хиляди

13 октомври 2024, 21:30 часа

Предмети, които някога са изглеждали обикновени, в близко бъдеще могат да се превърнат в истински съкровища. Не бързайте да продавате нещо, което сега изглежда безполезно, тъй като след няколко години може да ви донесе много повече. Ето пет неща, които си струва да задържите.

 

Кристал от бюфета на баба

Още: Как да дарите или изхвърлите стари неща, за да не си навредите?

Доскоро кристалът беше във всеки дом - вази, чаши и гарафи, които събираха прах по рафтовете в бюфетите. Сега мнозина решиха да се отърват от тези вещи и цените им паднаха. Но модата на антиките се завръща и търсенето на стария кристал започва да расте. С течение на времето броят на тези неща на пазара ще намалее, което ще доведе до увеличаване на цената им. Ако имате кристални съдове, изработени през 60-те до 80-те години, не бързайте да ги продавате. Може би това е вашият бъдещ златен актив.

 

Поставки за чаши

Поставките за чаши са истинско въплъщение на миналото. Сега много от тях са забравени и събират прах в шкафовете, но антикварната им стойност нараства. Някои редки видове с гербове или специални шарки вече представляват интерес за колекционерите и след няколко години цените им може да скочат до небето.

Още: Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

 

Значки и медали

Старите значки и медали не са просто парчета метал, а парчета история. Комсомол, юбилей, спорт - те се раздаваха на всеки ъгъл, но днес много от тях стават ценни за колекционерите. Особен интерес представляват редки значки, пуснати в ограничени издания или посветени на значими събития. Ако имате значки от онези времена, по-добре е да ги запазите: след няколко години те могат да се превърнат в истинска находка.

 

Още: 10 неща, които трябва да изхвърлите веднага

Стари радиа и грамофони

Радио, касетофони, грамофони и подобни техники, които някога бяха във всеки дом, отново стават модерни. Старите модели стават популярни сред колекционерите и любителите на винтиджа. Реставраторите ги възстановяват до перфектно състояние, превръщайки ги в стилни интериорни елементи. През следващите години цените на такива артикули може да се повишат значително, така че не бързайте да ги продавате.

 

Порцеланови сервизи

Порцеланови комплекти, изобразяващи сцени от древни митове, украсяваха масите на много семейства по време на празниците. В днешно време, често могат да се видят в антикварните магазини на доста достъпни цени. Но с нарастващия интерес към античния и винтидж порцелан, цените за такива комплекти постепенно се увеличават.

 

Не бързайте да изхвърляте старите „боклуци“. Това, което изглежда обикновено днес, утре може да се превърне в печеливша инвестиция. Следете пазара и наблюдавайте тенденциите!

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес