Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Северните кралици: Скандинавките винаги изглеждат млади и никога не напълняват- ето каква е тайната им

17 октомври 2024, 15:30 часа

"Снежните кралици" пленяват с красотата си, която често се крие в лесни ежедневни рутини. Разкриваме тайните на шведските, финландските, датските и норвежките красавици и каква е тайната на младежкото им излъчване.

Вижте още: 4 навика, които водят до ранно стареене на кожата

Скандинавските жени се свързват най-вече с минимализма. Освен това не става въпрос само за начина на живот, но и за стила, както и за навиците за красота. Финландките, норвежките, шведските и датските жени се грижат за естествената си красота и я поддържат през целия си живот с прости процедури.

Много от тях започват сутринта с измиване на лицето със студена вода. Тази процедура ви позволява да стимулирате метаболизма, да намалите подуването и, разбира се, най-накрая да се събудите, да се ободрите и да съберете мислите си. Да, няма да можете да изтриете тъмните кръгове и ефекта от забавната вечер, като измиете лицето си, но можете да освежите лицето си много добре.

Много козметици съветват за този ритуал да се използва филтрирана или бутилирана вода, която трябва да се охлади предварително в хладилника. Друг вариант: пригответе предварително кубчета лед, към които да добавите магданоз, лайка или нар.

В домовете на скандинавските красавици никога няма да намерите дузина бурканчета с различна козметика. На тоалетката ще има минимално количество кремове, серуми и лосиони, които са не само ефективни, но и екологични . Преди да попълни своята козметична чанта, всеки жител на северната страна внимателно ще проучи състава на козметиката и ще разбере дали е тестван върху животни.

Датският модел Джоузефин Скривер каза, че ежедневно тонизира кожата си с киселинни концентрати, ензими и антиоксиданти, прилага серуми с витамини С и Е, използва хидратиращ крем и термална вода, която успокоява и възстановява дермата, а също така повишава нейните защитни свойства.

Естествените състави, които включват екстракти от горски плодове, водорасли, билки или глина, са задължителни за момичетата от севера. Скандинавските жени често правят свои собствени маски и ексфолианти по изпитани рецепти. Благодарение на принципа на съзнателната консумация, те не харчат огромни суми за нови козметични продукти, които често се оказват безполезни, и винаги знаят точно за какво ще им бъде благодарна кожата.

Във Финландия има една поговорка: „Когато си щастлив, лицето ти излъчва блясък, който не може да се постигне с грим“. Ето защо рядко ще видите момиче с тежък грим в скандинавските страни. Всеки се опитва да разчита на хидратирана и здрава кожа.

"Северните кралици" са не по-малко внимателни към грижата за кожата на ръцете и краката си, отколкото към лицето. Благодарение на навика за редовно нанасяне на крем, маникюр и педикюр (дори хигиеничен, без покритие) и втриване на восък в кожичките, тези части на тялото винаги изглеждат добре поддържани.

Когато става въпрос за грижа за косата, тази рутина е една от любимите на скандинавките. Факт е, че шведите, норвежците, датчаните и финландците са предимно руси и затова техните руси коси изискват специално внимание. Северният климат е възпитал у всички момичета в тези региони навика внимателно да избират шампоани и други продукти за грижа. Например, техният черен списък включва шампоани със сулфати и парафини, които лишават косата от влага, което води до сухота.

Между другото, една от най-любимите съставки, които шведите обожават не само в продуктите за грижа за лицето, но и за косата, е маслото от акула. Този полезен компонент ви позволява да подхранвате косата си, правейки я по-здрава и еластична. Ледниковата вода, омега маслата и плодовете от морски плодове, които са отговорни за тонуса, еластичността и плътността на къдриците, спечелиха не по-малко признание сред жителите на Скандинавския полуостров.

Но външната грижа е само малка част, която позволява на скандинавците да запазят своята младост и привлекателност. Те никога не забравят, че красотата идва отвътре, затова тези красавици обръщат не по-малко (ако не и повече) внимание на психическото си здраве и хранене.

В много домове банята е разделена на душ и парна баня, където можете да се отпуснете след работен ден и да се погрижите за красотата си. Сауната не само помага за ефективно почистване на порите и премахване на токсините от тялото, но също така тонизира кожата и намалява теглото. Някои изследвания показват, че обработката с пара също помага за стабилизиране на регулирането на pH на кожата и намаляване на производството на себум, чийто излишък може да причини възпаление.

"Ние сме това, което ядем"

Ако говорим за хранене, основната тайна на скандинавската диета се крие в едно просто правило: „Ние сме това, което ядем“ . За жените в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия здравословната диета се равнява на добро здраве. Следователно ключът към чистата и блестяща кожа се крие в омега мастните киселини и протеини, които стимулират синтеза на колаген и еластин в кожата, както и на кератин в косъма. Този витаминно-минерален заряд се намира в големи количества в мазната северна риба, чиято полза не може да се обсъжда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес