Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сексът унищожава един от най-популярните плажове в света

31 януари 2019, 15:21 часа

Сексът носи своите рискове, но сега е обвинен в унищожаване на природата. Електронното издание на белградския ежедневник Danas публикува любопитна статия за един от най-популярните нудистки плажове в света - Плая де Кавалет на испанския остров Ибиса, на който са нанесени необратими щети заради прекалената сексуална активност на туристите.

"Белият пясък е толкова красив, че няма нищо чудно в това, че се е превърнал в задължително място за милиони туристи от цял свят, включително за такива, които дават порив на страстта си", пише изданието.

От редакцията са категорични – сексът е главният виновник за ерозията на прочутите пясъчни дюни на Плая де Кавалет, част от защитен национален парк в Испания, предаде агенция Фокус.

Геолозите и биолозите твърдят, че прекомерната сексуална активност на туристите е нанесла щети, които не може да бъдат коригирани, и че цялата област е станала известна като място, в което слънцето е също толкова горещо, колкото и сексуалната активност. Броят на двойките, които правят любов, скрити зад дюните, е толкова голям, че се е стигнало до унищожаването на редица чувствителни растителни видове.

От години се води кампания за забрана на секса на този плаж, но изглежда туристите пренебрегват препоръките и поради тази причина властите обмислят налагането на глоби.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес