Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този ТРИК вече не се налага да киснете БОБА цяла нощ

04 май 2022, 14:30 часа

Бобовите храни са не само вкусни, но и полезни. Това е и причината да ги приготвяме редовно. Всяка домакиня знае, че бобът е добре да се накисва цяла нощ, преди на сутринта да го сварим. Истината е, че съществуват няколко хитрини, благодарение на които вече не се налага да киснете боба. Бързаме да споделим с вас какво трябва да направите, ако сте забравили вечерта да го залеете с вода.

Какво да направите, ако сте пропуснали да накиснете боба?

Един от начините да ускорите процеса на готвене, а и да избегнете неприятните газове, е като добавите сода към водата, в която варите бобовите култури. На 4 литра вода се добавя една чаена лъжичка сода. Направете това и няма да имате никакви проблеми по време на завиране, готвене и след това.

Защо опитните домакини винаги слагат лъжичка от тази подправка, когато варят ОРИЗ

Съществува обаче още един трик, който ще ви е от полза винаги, щом сте пропуснали да накиснете боба. В този случай ще ви е нужна микровълнова печка. Сложете варивото в купа с вода и го оставете за 10 минути в микровълновата фурна да се загрява. Температурата не трябва да е максимална, а средна. След това извадете от микровълновата печка и оставете за още час да се накисва. Веднага след това може да стартирате с готвенето.

Това са само една малка част от тайните и хитрините, с които си служат опитните домакини. Важно е да ги знаете, защото с тях си спестявате време, нерви и усилия.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес