Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С какъв цвят да декорирате малкия коридор, за да изглежда по-голям и по-луксозен?

29 април 2023, 17:50 часа

С правилния цвят в интериора можете визуално да увеличите пространството, да го направите оригинално и модерно. Това важи и за малък, тесен коридор. Експертите споделиха как може да бъде визуално разширен с помощта на цветови схеми и да му се придаде по-луксозен вид.

Придайте на помещението индивидуалност

Боядисването на коридор в светъл цвят няма да го направи по-голям, казва творческият директор Майк Фишър. Той съветва да използвате ярки нюанси, за да придадете индивидуалност на помещението. Например, можете да изберете наситено или приглушено синьо, жълто или розово. Това е смел вариант, но благодарение на това решение коридорът ще изглежда оригинален и интересен.

5 грешки в декора, които ще развалят всеки интериор: Не ги допускайте

Използвайте неутрални бежови нюанси

Ако не сте готови за смели решения по отношение на избора на цвета на коридора, тогава можете да се спрете на бежово. Това е един от най-универсалните нюанси в интериорния дизайн, който визуално увеличава пространството. Елементите на декора като картини или рисунки по стените могат да добавят оригиналност към помещението, каза дизайнерът Джеймс Уотъруърт. „Можете да използвате текстил с шарки, еклектични мебели и по-съвременен декор, за да направите малкото антре интересно“, казва той.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

Не забравяйте за дизайнерските трикове

Радиатори, контакти и врати в цвят на стената са друг стилен трик, който може да се приложи в малкото антре. „Това ще придаде на пространството дизайнерско докосване“, каза творческият директор Рут Мотърсхед. Според нея в този случай можете да избирате между светли и тъмни нюанси. И двата варианта ще работят ефективно по отношение на визуалното разширяване на пространството, уверява експертът.

Антрето създава първото впечатление за дома на гостите и е място, което трябва да бъде добре пригодено за удобна подготовка за излизане. За да бъде входът ви не просто красив, но чист и удобен, трябва да избегнете някои често срещани пропуска при ремонта му.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес