Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ритуалите с КЛЮЧОВЕ, които привличат късмета на наша страна

07 февруари 2022, 16:04 часа

От край време се счита, че ключовете имат магически свойства. Именно това ги превръща в част от не малко суеверия и обреди.

В много от културите ключовете са символ на мъдрост и всичко, свързано с тях, има положителен смисъл.

Ако сте в търсене на късмета в живота си и искате да го привлечете на ваша страна, може да опитате някои от следните ритуали за щастие. Във всеки един от тях участват ключове.

Ето какви са ритуалите, свързани с ключове:

• Заключен катинар;

В много страни по цял свят може да видите мостове, които са украсени със стотици заключени катинари. Счита се, че по този начин влюбените запечатват любовта си и нищо няма да може да ги раздели в бъдеще. Тази древна церемония е с цел да има повече доверие между мъжа и жената и повече разбирателство.

• Заровен ключ;

Още един ритуал, който се знае от стотици години. Когато човек закупува земя, може да зарови ключ на мястото. Така човек ще живее много по-спокойно, без дългове, тревоги и притеснения. Същият този ритуал може да се изпълни и при покупка на апартамент. В такъв случай ключът се заравя на дъното на саксията.

Ритуали за късмет, които се правят от години

• Ключ под възглавницата.

Има хора, които спят неспокойно или трудно заспиват. Причините за проблемите със съня може да са наистина много. Вместо да се приемат сънотворни медикаменти, може да пробвате един много простичък ритуал. Не сме сигурни дали ще има ефект от него, но все пак нищо не пречи да опитате.

За целта се взима ключ и се поставя под възглавницата. Преди това обаче ключът се потапя във вода и докато е в течността се произнасят думите: „Измий мъките, измий неприятностите. Скоро ще намеря сън и щастие.“ Това може да се повтаря всеки ден, докато не се стигне до спокойствие и проблемите със съня не останат в миналото.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес