Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Растения, които ще донесат щастието в дома ви

05 февруари 2021, 23:02 часа

Когато човек отглежда стайни растения в дома си, това му влияе положително както на психическо, така и на физическото здравословно състояние. Досегът с живите цветя действа успокояващо на нервната система по един естествен път и така разтоварва човек от напрегнатото ежедневие и стреса. Зелените растения също така пречистват и въздуха у дома и това ги прави много подходящи да бъдат отглеждани в градска замърсена среда. 

Вижте най-подходящите цветя за отглеждане, които биха заредили вашия дом с положителна енергия, мир, любов и спокойствие. 

ГРУБИ ГРЕШКИ ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА СТАЙНИ РАСТЕНИЯ ПРЕЗ ЗИМАТА

Санта Паулина

Там, където го има това прекрасно цвете, има по-малко скандали. Много хора го смятат, за цветето - символ на вечната и неостаряваща любов.

Хоя /известно още като восъчно цвете/

Има страни, в които цветето се подарява дори за Свети Валентин, като символ на любовта. То носи истинска нежност в дома и обогатява чувствата. Има силно влияние върху семейната хармония в случай, че се отглежда в спалнята.

Мирта

Това растение може да ви помогне да заздравите отношенията си с вашата половинка, тъй като подпомага желанието за разбирателство и внася спокойствие. В някои страни, цветето се счита за най-добрия подарък за  младоженците. Привлича мира и щастието в дома.

Спатифилум /лилия на мира, женско щастие

Много красиво зелено растение, наситено с ярко бели разкошни цветчета. Има способността значително да подобри качеството на въздуха в по-закрити помещения. Освен това спомага за предотвратяване на главоболие, хронични заболявания, астма и други. Лилията на мира създава усещането за лекота и спокойствие и е чудесен вариант за отглеждаме в дома или офиса ви.

Хибискус /наричано още китайска роза/

Цветето е много подходящо за отглеждане вкъщи, защото обича топлината. С появата си то пречиства атмосферата осезаемо, а изящните му аленочервени цветове създават настроение и любов.

Аихризон /дърво на щастието, на любовта/

С енергията, която излъчва, растението ще уравновеси нервната ви система. Привлича спокойствието, щастието и любовта в дома.

Хлорофитум /зелена лилия/

Със сигурност е едно от най-популярните стайни растения. Може да се отглежда дори в банята. Това е едно декоративно цвете, което може да поддържа въздуха в помещенията много чист. Счита се, че носи мир и хармония както в семейния живот, така и на работното място, ако e отглеждано в офис.

Калатея

Това растение символизира семейното щастие и хармонията, строго охранява и вътрешното блаженство. Идеален подарък за двойка, която е в труден период от своята връзка.

Детелина

Изключително елегантно и нежно цвете с много красиви листа. Компактно и много подходящо за отглеждане в саксия в дома или офиса. Ако още не сте намерили своята любов, обезателно си засъдете това цвете.

Антурюм /мъжко щастие/. Цветето наистина носи успех и щастие в любовта, придава сила на мъжете и калява волята им. От тук идва името му "мъжко щастие".

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес