Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Растения, които носят щастие и късмет у дома

01 септември 2023, 08:15 часа

Някои растения, които внасят успокояващото присъствие на природата в домовете ни, отдавна се свързват с щастието и късмета. Тези зелени спътници не само разкрасяват жилищните ни пространства, но и притежават качества, които повдигат духа ни и привличат позитивизъм в живота ни.

Бамбукът на късмета (Dracaena sanderiana) е емблематичен символ на късмета в много култури. Смята се, че неговите сложни, усукани стъбла носят късмет и благоденствие, което го прави популярен избор както за дома, така и за офиса. Това устойчиво растение се нуждае от минимални грижи, като вирее при слаба светлина и се нуждае само от вода, за да покрие корените си.

Лилиите на мира (Spathiphyllum) са известни с елегантните си бели цветове и способността си да пречистват въздуха. Смята се, че те насърчават спокойствието и хармонията, което ги прави подходящо наречени. Със своите лъскави зелени листа и понякога нежни цветове лилиите на мира могат да виреят при слаба светлина и са идеални за тези, които търсят нотка спокойствие в помещението.

Още: Естествен метод срещу комари: Засадете ТЕЗИ растения в градината

Дърветата за пари (Pachira aquatica) имат забавен и закачлив вид с плетените си стволове и яркозелени листа. Тези дървета произхождат от Централна и Южна Америка и се смята, че привличат богатство и просперитет. Смята се, че поставянето на Дърво на парите близо до входа на дома ви привлича положителна енергия и късмет.

Нефритените растения (Crassula ovata) често се наричат "растения за пари" или "дървета на приятелството". Техните пухкави, кръгли листа символизират просперитет и късмет, което ги прави популярни подаръци за различни поводи. Нефритените растения са лесни за отглеждане и виреят на ярка светлина, като постоянно напомнят за изобилието и благополучието.

Растението на щастието (Euphorbia leuconeura) не случайно носи радостното си име. Неговият уникален и причудлив външен вид със зигзагообразни стъбла, украсени с яркозелени листа, внася усещане за наслада във всяко пространство. Смята се, че това растение излъчва положителна енергия и е сравнително слабо поддържано, което го прави идеален избор за любителите на растения от всички нива.

Лавандулата (Lavandula) не само внася възхитителен аромат в дома ви, но и насърчава релаксацията и хармонията. Смята се, че нейните ароматни свойства намаляват стреса и тревожността, създавайки атмосфера на спокойствие. Изсушената лавандула може да се постави в сашета или просто да се изложи във вази, за да се насладите на нейните ползи.

Още: Градинари препоръчват да НЕ садите тези растения в градината

Включването на тези растения в жилищното пространство може да създаде среда на благополучие, позитивизъм и късмет. Независимо дали става дума за бамбука на късмета, който носи щастие, лилията на мира, която насърчава мира, или нефритеното растение, символизиращо просперитет, всяко от тези растения предлага уникален начин да подобрите енергията на дома си. Докато се грижите за тези зелени спътници и наблюдавате растежа им, вероятно ще откриете, че изпитвате по-дълбока връзка с природата и по-голямо чувство на щастие в жилищната си среда.

Източник: Gardeningchores

Лавандула в домашната градина: Правилно поливане за СТРАХОТЕН растеж

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес